„Teadsime, milline see väljak välja näeb, aga sadanud lume tõttu oli see täna ikka lausa kohutav! Täielik uisuväli,” nentis Flora ründaja Henri Anier. „Siin ei saanud mängidagi, palli oli raske omaks võtta. Joosta oli keeruline, mis siis veel palliga edasi liikuda. Aga mis teha, Eestis on selline ilm,” sõnas ta käsi laiutades.

Kuid nagu Anier, nii pidid ka Levadia abitreener Algimantas Briaunis ja Flora peatreener Martin Reim nõustuma, et ilma- ja väljakuolud on mõlemale meeskonnale ühesugused. „See on juba jalgpalluri professionaalsuse küsimus, kuidas selles olukorras hakkama saada,” märkis Briaunis.

Säärases olukorras on pallurite parimad sõbrad eelkõige standard­olukorrad. Levadia oskas ühe neist ära kasutada juba üsna varakult. 19. minutil andis levadialaste raudvara Konstantin Nahk väravakasti täpse nurgalöögi, mis leidis kenasti Igor Subbotini pea ja sealt ka Flora väravavõrku lendas.

Flora kruttis värava järel küll tuure juurde ja kasvatas survet vastaste väravale, kuid pusiti, mis pusiti, midagi eriliselt ohtlikku Levadia värava all korda saata ei suudetud. „Hakkasime pikka palli ette tampima, ei leidnud ennast,” rääkis Anier.

Alles teisel poolajal suutis Flora oma mängu kindlamalt jalgesse saada. Siiski oli viigiseisu jalule seadmisel neile abiks ka Levadia väravavahi Roman Smiško prohmakas – ukrainlasest puurivaht tõrjus floralaste pealelöögi kohmakalt küünarnukiga. Pall lendas aga otse Henri Anierile, kes selle pealöögiga kõrge kaarega Levadia värava poole teele saatis. Näis, nagu poleks keegi levadialastest sealt isegi osanud tabamust oodata, ometi maandus pall lati alla ja kukkus võrku. Anier ise tunnistas, et väravavahi lüke tuli talle ootamatult: „Pall maandus otse minu pea peale. Polnud seal suurt aega mõeldagi, lõin ära.”

Miks Smiško palli püüdma ei hakanud, vaid pea kõigis olukordades tõrjumise kasuks otsustas? „No see oli ilma pärast. Talle anti ka selline korraldus,” rääkis Briaunis, kes Levadias vastutab ka väravavahtide treenimise eest. „Alati see kahjuks väga hästi ei õnnestunud, sellest tuli ka floralaste värav. Selles olukorras oleks ehk tõesti olnud võimalik püüda, aga läks niimoodi.”

Hea algus hooajale

Ülejäänud pooltund möödus palli ühe värava alt teise alla veeretades, vaid päris lõpuvile eel oli Floral veel ülihea võimalus, kuid seekord Smiško ei vääratanud. „Kahju on küll, kaks punkti läks,” kommenteeris Henri Anier pärast kohtumist pettunult. „Hooaja algus on olnud rabe, väga söödumängu mängida pole saanud. Tahaks jälle võidusoonele saada.”

Rahulolu ei tundnud tulemuse ega mängu üle ka Briaunis. „Ei ole üldse rahul. Esimene poolaeg oli enam-vähem, aga teine oli halb. Meil nappis karakterit, et mängida tulemuse peale,” tunnistas ta. „Kaotasime väikesed võitlused, keskendumine kadus standardolukordade eel.”

Martin Reim pidi samuti tunnistama, et mängu ei saa õnnestunuks pidada. „Kuidagi on nii olnud neis hooaja alguse kohtumistes, et ühe poolaja mängime, teisel poolajal vaatame, kuidas teised mängivad,” lausus ta. „Täna saime oma mängu alles teisel poolajal käima.”

Siiski võib Reim vähemalt rahulolu tunda, et Flora on püsinud kaotuseta. „Teades Flora hooaja algusi, siis nii head algust pole meil olnudki! Oleme praegu ilusti esikohakonkurentsis sees, seega on hästi.”

Floral on nüüd Sillamäe Kaleviga võrdselt punkte, kuid 2:0 võiduga Paide üle tabeli etteotsa tõusnud idavirulased juhivad meistriliigat parema väravate vahega. Samas on Floral juba kolme vooru järel selja taga mängud kahe suurima rivaali, Nõmme Kalju ja Levadiaga. Kas avamängude põhjal võib juba jõujooni välja joonistada? „Kalju ja Levadia on erinevad meeskonnad. Levadia mängib rohkem maas palli, on ees ehk natuke tugevam kui Kalju. Ül­diselt siiski raske öelda, mõlemad mängud on ju kunstmuru peal peetud. Ega see lihtne ei ole, ei vaimselt ega füüsiliselt. Tugevused tulevad alles siis välja, kui päris muru peale kolime,” arvas Anier.

Sama nentis ka Reim. „Sellise ilmaga on võimatu selget pilti saada – ei tea ju, kes mis hetkel libiseb ja kukub. Kalju on praegu ehk kogenum ja peaks taktikaliselt mängima, aga nagu ma juba enne hooaja algust ütlesin, on ka Levadia samamoodi medalite konkurentsis.”

Eesti jalgpalli meistriliiga 3. voor

FC Levadia – FC Flora 1:1 (1:0),  V: 19. Igor Subbotin – 62. Henri Anier;

Nõmme Kalju – Narva Trans 1:1 (0:0),  V. 61. Ken Kallaste – 75. Aleksandrs Cekulajevs;

Sillamäe Kalev – Paide  Linnameeskond 2:0 (0:0), V: 58. Aleksei Aleksejev, 86. Ilja Monakov;

Tartu Tammeka – FC Viljandi 1:1 (1:0),

V. 4. Kaspar Kaldoja – 53. Aleksandr Kulatšenko;

FC Kuressaare – Lasnamäe Ajax 1:1 (1:1), V: 8. Madis Lange – 45.+1. Aleks Mones.

Tabeliseis:

1. Sillamäe    3    2    1    0    8:2    7

2. Flora    3    2    1    0    3:1    7

3. Trans    3    1    2    0    5:1    5

4. Levadia    3    1    2    0    4:1    5

5. Kalju    3    1    1    1    4:2    4

6. Tammeka    3    0    2    1    3:4    2

7. Paide    3    0    2    1    2:4    2

8. Viljandi    3    0    2    1    1:4    2

9. Kuressaare    3    0    2    1    2:6    2

10. Ajax    3    0    1    2    2:9    1

Järjekorras peetud mängud, võidud, viigid, kaotused, väravate vahe ja punktid.