Loodan, et ebaõnnestumine Uus-Meremaal oli äratuskellaks kogu alaliidule. Vahest suudame edaspidi hoiduda suhtumisest, et küll medal ära tuleb. Poisid (Allar Raja ja Kaspar Taimsoo – toim) tulevad tagasi ja räägime rahulikult läbi, mis juhtus. Segavad tuuleolud ja ebamugavused paadiga vastavad tõele, ent kui vaadata, siis ka õnnemängus kipub fortuuna üksikute eranditega siiski tugevamaid soosima.

Ehk oli tänavune altminek võrreldav kahinguga males ning suure mängu mõttes – pidades silmas Londoni olümpiamänge – tuli mei­le hoopis kasuks. Oleme nüüd ärksamad ja ei lähe enam tiitlivõistlustele nii suure enesekindlusega.

Mida suudab Jaanson

Ometi polnud MM meie jaoks täielik läbikukkumine. Tõnu Endreksoni üheksas koht on kindlasti positiivne saavutus, mis on samaväärne EM-il saavutatud neljanda positsiooniga. Hea meel on vaadata, et Tõnu on jälle vao peale saanud ja meil on taas sportlane, kes on võimeline ka ühepaadis medalikonkurentsi sekkuma. Pärast Jüri Jaansoni meil kedagi sellist ju olnud pole.

Meid ootab ees kaks otsustavat hooaega – põhiline tibude lugemise aeg on muidugi 2012. aastal Londonis, ent suurem osa olümpiapääsmeid mängitakse välja järgmise aasta suve lõpus Sloveenias Bledis toimuval MM-il. Peame paarisaerulistes paadiklassides välja panema kolm paati. Ühene ja kahene on meil olemas ja neljasegi jaoks on materjali kuhjaga.

Väga hea meel on selle üle, et tagasi on Jüri Jaanson. Ootan suure huviga, mida ta järgmisel aastal suudab. Lisaks loodan tuleval aastal arenguhüpet ka Kaisa Pajusalult, kelle noorteklassi konkurendid on siiani temaga võrreldes suurema sammu edasi astunud.

Sõudmise üldine tase on meil korralik, väikeriigi kohta on tipus olevaid sportlasi väga palju. Võime rääkida kümmekonnast sõudjast, kes on maailma paremi­kule väga lähedal. Kahjuks ei suutnud seekord me­dalit võita. Ent loodan, et teeme järgmisel aastal tänavuse ebaõnnestumise tasa ja võidame MM-ilt näiteks kaks medalit. Siis saaksime öelda, et oleme vähemalt keskmiselt viimastelt MM-idelt ühe medali võitnud.

Uus-meremaa

30. oktoober – 7. november

Meeste ühepaat

A-finaal: 1. Ondrej Synek (Tšehhi) 6.47,49, 2. Mahe Drysdale (Uus-Meremaa) +1,93, 3. Alan Campbell (Suurbritannia) +2,34, 4. Olaf Tufte (Norra) +8,19, 5. Liang Zhang (Hiina) +10,09, 6. Luka Spik (Sloveenia) +21,95.

B-finaal: 1. Lassi Karonen (Rootsi) 7.01,94, 2. Mindaugas Griskonis (Leedu) +2,09, 3. Tõnu Endrekson (Eesti) +4,71, 4. Karl Schulze (Saksamaa) +10,54, 5. Tim Maeyens (Belgia) +14,62, 6. Kenneth Jurkowski (USA) +16,91.

Meeste paarisaeruline kahepaat

A-finaal: 1. Uus-Meremaa (Joseph Sullivan, Nathan Cohen) 6.22,63, 2. Suurbritannia (Marcus Bateman, Matthew Wells) +1,58, 3. Prantsusmaa (Julien Bahain, Cedric Berrest) + 5,91, 4. Norra +8,45, 5. Austraalia +8,94, 6. Saksamaa +11,26.

B-finaal: 1. USA 6.26,28, 2. Eesti (Kaspar Taimsoo, Allar Raja) +0,23, 3. Tšehhi +4,09, 4. Argentina +5,01, 5. Šveits +6,87, 6. Hiina +7,08.

Rein Kilgi jutu kirjutas üles Pärt Talimaa