Tutvu põhjalikumalt Itaalia ning Prantsusmaa koondistega.

KOHTUNIK

Tänast matši vilistab argentiinlane Horacio Elizondo (pildil). 42-aastane vilemees omab FIFA litsentsi alates 1994. aastast. Ta mõistis õigust 2003. aasta noorte MM-il, 2004. aasta Ateena olümpiamängudel ja 2005. aasta noorte MM-il. Käesoleval turniiril vilitas ta teiste seas avamängu Saksamaa - Costa Rica ja veerandfinaalis Inglismaa - Portugal, kus eemaldas platsilt Wayne Rooney. Argielus peab mees kehalise kasvatuse õpetaja ametit.

Tema abikohtunikeks on kaasmaalased Rodolfo Otero ja Dario Garcia. Neljanda kohtuniku ülesandeid täidab Luis Medina Cantalejo ja viies kohtunik on Victoriano Giraldez Carrasco (mõlemad Hispaania).

ALGKOOSSEISUD

Itaalia: Gianluigi Buffon, Fabio Grosso, Fabio Cannavaro [k], Gennaro Gattuso, Luca Toni, Francesco Totti, Mauro Camoranesi, Gianluca Zambrotta, Simone Perrotta, Andrea Pirlo, Marco Materazzi. T: Marcello Lippi.

Prantsusmaa: Fabien Barthez, Eric Abidal, Patrick Vieira, William Gallas, Claude Makelele, Florent Malouda, Zinedine Zidane [k], Thierry Henry, Lilian Thuram, Willy Sagnol, Frank Ribery. T: Raymond Domenech.

ÜLEKANNE

20.40: Tere!
20.42: Lõpuks ometi on see finaal käes. Olen selle lause ütlemist oodanud mitu päeva. Ja seda mitte tülpimusest, vaid ootusärevusest.
20.43: Usun, et seekordne finaalmatš kujuneb huvitavamaks kui nelja aasta tagune, sest erinevalt toonasest mängust Saksamaa ja Brasiilia, kus viimased olid selged favoriidid, on täna vastamisi kaks võrdset meeskonda.
20.47: Äkki isegi liiga võrdset - Itaalia ja Prantsusmaa on kahepeale senises 12-s mängus lasknud enda võrku vaid kolm palli ning seetõttu võib minna ka samamoodi nagu aastal 1994 - 0:0 ja maailmameistri otsustavad penaltid.
20.49: Muuseas, ainsa mehena täna mängukeelu all olev Louis Saha võib olla "uhke" järgmise statistika üle - mängiminutid play-off'is: 10; teenitud kollased kaardid: 2; tulemus: ta ei saa oma elu tähtsaimas matšis platsile tulla.
20.51: Kui Prantsusmaa 1998. aastal esimest korda maailmameistriks tuli, rikkus prantslaste suvise suurpeo Tour de France'i dopinguskandaal. Tänavu on lood samasugused. Hea enne Prantsusmaa jaoks?
20.54: Väike ülevaade ka Berliinis valitsevatest ilmastikuoludest. Õhusooja on 30 kraadi, õhuniiskus on 33%, taevas on kergelt pilves.
20.55: Itaalia rahvushümn on kõlanud, ainsana ei laulnud kaasa Camoranesi, kes on sündinud Argentinas.
20.56: Nüüd on kõlanud ka Prantsusmaa hümn ja kaasa ei lauldnud Abidal, Vieira (hoidis ka silmad kinni), Barthez ja Zidane.
20.58: Miks valiti tänase kohtumise neljandaks kohtunikuks hispaanlane? Arvatavasti on tal kõige hõlpsam Elizondoga suhelda, sest mõlema emakeel on ju hispaania keel.
20.59: Kaptenite kätlemisel oli Cannavaro nägu naerul, Zidane tõsine ja ei saa öelda, et käepigistus olnuks põhjalik.

21.00: Kohtumine on alanud! Palli pani mängu Itaalia ja ees seisab 90 minutit MM-finaali. Või 120 minutit?
21.01: Henry on platsil ja ei liiguta eriti. Ta jooksis võitlusolukorras peaga vastu Itaalia kapteni Cannavaro õlga.
21.02: Õnneks ajab prantslane ennast siiski ise püsti ja on nüüd koondise arsti läbivaatuse all. Trezeguet teeb samal ajal aktiivselt sooja ja kas tõesti peab Prantsusmaa juba teisel minutil vahetuse tegema"?
21.03: Mäng jätkub ja Henry'd tohterdarakse platsi ääres. Paistab, et ründaja on valmis platsile naasma, ent samas jääb üles küsimus kaua ta seal vastu peab?
21.04: Kokkupõrkest kordusi vaadates julgen kahelda selles, et Henry'l ei ole kerget peapõrutust.
21.05: KOLLANE KAART! Zambrotta sõidab vastaste karistusala juures julmalt sisse Vieirale ja teenib hoiatuse.
21.06: PENALT PRANTSUSMAALE. MATERAZZI NIIDAB MAHA MALOUDA JA ELIZONDO ANNAB PENALTI.
21.07: Zidane versus Buffon ja prantslane tõstab palli hästi pehmelt paremasse ülanurka. Löök tabab latti, põrkab SELGELT üle väravajoone ja sealt väljakule tagasi, kuid abikohtunik fikseerib õigesti värava ja PRANTSUSMAA JUHIB 1:0.
21.08: Kordan veelkord üle, et õiged olid kohtuniku mõlemad otsused - nii määrata penalti kui ka värav lugeda. Argentina kohtunikebrigaad näitas üles kompetentsust. Arvestades olukorra pingelist olukorda, siis oli see väga muljetavaldav.
21.09: Ribery tsenderdus muudab Materazzi peast suunda ja Buffon on mures ning Prantsusmaa teenib nurgalöögi, millest midagi ohtlikku ei sünni.
21.10: Muuseas, Zidane on nüüd löönud MM-finaalmatšides kokku kolm väravat - 1998. aastal oli ta täpne kahel korral.
21.11: KOLLANE KAART! Sagnol ja Grosso teostavad põlvede laupkokkupõrke ja Elizondo näitab prantslasele kollast kaarti. Ei vaidle vastu.
21.12: Pall on pärast kohtumise avaväravat püsinud selgelt rohkem itaalaste käes, kes ametliku statistika kohaselt on palli vallanud 60% mänguajast.
21.14: Itaalia karistuslöök paremalt äärelt. Pirlo annab ohtlikult, kuid Thuram lükkab selle üliohtlikust tsoonist peaga minema. Järgnenud karistuslöök midagi ohtlikku ei too, kuid pall püsib itaalaste käes.
21.15: Henry on pärast esimesel minutil toimunud kokkupõrget olnud võrdlemisi nähtamatu. Harvad kahevõitlused Itaalia kaitsjatega on ta kaotanud.
21.17: Itaalia vasakkaitsja Grosso tõuseb vasakul äärel kõrgele, kuid erinevalt 1/8-finaalist Austraaliaga ei söösta ta karistusalasse ning ei kuku teatraalselt üle vastase kaitsemängija ja kohtunik ei vilista nõmedat penaltit. Grosso tsenderdus ebaõnnestub ja mäng jätkub väravalöögiga.
21.18: Seekord on Grosse tsenderdus parem, kuid mitte piisavalt hea, et Thuramile muret valmistada.
21.19: Nurgalöök Itaaliale, andmas Pirlo.
21.20: SEIS ON 1:1. PRANTSLASED EI SAA HAKKAMA MATERAZZI KATMISEGA, KES PALLI PEAGA KINDLALT VÄRAVASSE SAADAB JA MÄNGUSEIS ON VIIGILINE.
21.21: Materazzi katmisega ei saanud korralikult hakkama Vieira ning MM-finaalis on esimese 20 minutiga löödud kaks väravat. Fantastiline!!!
21.22: Esimest korda paistab mängulise esitusega silma Henry, kuid karistusalasse Zidane'i läbisöödu järele sööstes teeb ta vea Zambrottale.
21.23: Esimene eksimus Elizondolt - ta jääb ette Vieira söödule, kuid õnneks ei saa itaallased sellisel totral kombel vasturünnakut, vaid pall püsib Prantsusmaa käes, kuid Ribery ei suuda paremal äärel kornerit välja võidelda.
21.24: Gattuso teenib ära Itaalia fännide aplausi sellega, mida ta kõige paremini oskab - kompromissitu ja ennastsalgava võitlusega kaitses.
21.25: Henry on oma tavapärase hoo taastanud - tema tribling keskjoonelt lõppeb hea sööduga Riberyle, kuid tsenderduse lõikavad itaallased siiski vahelt.
21.26: Juba praegu võib kinnitada, et tegemist on esimese MM-finaalmatšiga pärast 1986. aastat, kus mõlemad meeskonnad väravani on jõudnud.
21.27: Nurgalöök Itaaliale, annab Pirlo. TUndub tuttava reana, eksole?
21.28: Jälle pääseb Materazzi löögile, kuid Thuram blokeerib selle. Samas vilistas Elizondo samas olukorras itaallasele ka vea.
21.29: Makelele ei suuda uskuda, et ta Elizondo meelest Camoranesile, kes on olnud Itaalia üks aktiivsemaid mängijaid, vea tegi. Katristuslöök 35-lt meetrilt. Totti pomm blokeeritakse.
21.30: Nüüd on mäng hetkeks veidi rahunenud, Itaalia lükkab enda väljakupoolel söötu. Enne praegust midagi sellist tänases matšis olnud ei ole.
21.31: Malouda üritab 20-lt meetrilt, kuid tasakaal pole kõige parem ja Buffon püüab õrna löögi raskusteta.
21.32: Kaamera peatub tavalisest tihedamini ülikondades härrasmeestel, kes tribüünil soliidne ilme näol kohtumist jälgivad.
21.33: Perrotta on murul pikali ja valugrimassides. Kordused näitavad, et Ribery astus talle kogemata jala peale. Äkki isegi ei teeskle?
21.34: Pärast hästi väikest ravipausi väljaku ääres on Perrotta platsil tagasi ja saab kuulda prantsuse fännide vilekontserti. Tema väidetava vigastuse tõttu katkes prantslastel üpris soodne rünnak.
21.35: Thuram hiilgab taas kaitses, kui saab jala vahele Luca Toni lähilöögile ja Itaalia saab korneri.
21.36: Pirlo annab ja kõige kõrgemale kerkib Toni, kelle pealöök tabab latti ja lendab üle värava. Oi-oi-oi, milline mäng!
21.37: Nurgalöök ka prantslastele. Annab Malouda, lööb Gallas, aga selgelt mööda.
21.38: Pall püsib viimase paari minuti jooksul enam prantslaste käes, kuid vastase karistusalani nad ei jõua. Sagnol hiilgab ohtliku tagasisööduga, kuid Barthez elimineerib ohu.
21.39: Harukordselt kehv sööt Pirlolt, kes otsib karistusalas Tonit, kuid saadab palli ohutult üle otsajoone.
21.40: Elizondo loeb Makelelele (liiga palju "e"-sid!) veidi epistilt, et too takistas itaallasi keskväljal karistuslööki lahti mängimast.
21.41: Henry tantsib Itaalia kaitsjate vahel kiiret fokstrotti, kuid tema sööt karistusalasse ei jõua Ribery'ni, sest õigel ajal on tagasi jooksnud Perrotta.
21.42: Kohtumise esimene suluseis. Autoriks Henry.
21.43: Abidal ja Malouda jooksevad sama palli peale ja Itaalia teenib audisisseviske. Kahtluseta selle mängu seni koomiliseim olukord.
21.44: Esimesele poolajale on lisatud kaks minutit. Seda näidatakse üllatavalt vara ja seda on üllatavalt vähe.
21.45: Karistuslöök Itaaliale 35 meetri kaugusel otsajoonest vasakult äärest, kuid Totti tsenderdus on madal ja Makelele lööb selle klaariks.
21.46: Selle mängu esimene valeaut. Autoriks Abidal. Huvitav, kas ka MM-finaalmatšide esimene?
21.47: Zamrotta püstisööt leiab karistusalas Camoranesi, kuid argentiinlane... vabandust itaallane on suluseisus. Esimene poolaeg on lõppenud!

21.50: Esimese poolaja statistika Itaalia poolt vaadatuna: väravad 1:1, pealelöögid 3:3, löögid väravale 2:2, tehtud vead 10:11, kollased kaardid 1:1, punased kaardid 0:0, nurgalöögid 4:2, suluseisud 1:1, pallivaldamine 58:42.
21.52: Esimese poolaja lühianalüüs: Kuid tegelikult on see statistika täiesti tähtsusetu. Tähtis on see, et mäng on olnud ülimalt haarav ja tõesti finaali vääriline. Tempo on olnud üllatavalt hea arvestades Berliinis valitsevad kuumust. Prantslaste silmapaistvaim mängija on olnud vaieldamatult Zidane, kelle kaudu käivad praktiliselt kõik rünnakud. Itaalia rivistuses tõstaksin esile Camoranesi panust, kes on paremal äärel Abidalile pidevalt peavalu valmistanud.
21.57: Aavo Sarap andis just mõista, et poksis eksisteerib selline löök nagu nähtamatu vasaksirge. Tema õla taga olevalt ekraanilt on näha, et Berliini olümpiastaadionil esineb Placido Domingo. Kaalu poolest see keskmine neist kolmest tenorist. Luciano Pavarotti oleks vist täna välistatud...
22.02: Teine poolaeg on kohe-kohe algamas. Teleekraanil oli suur ja paks prantslane, kes oli maskeeritud Obelixiks, selleks multikategelaseks. Meeskonnad tulevad samal ajal platsile.

22.03: Elizondo annab vile ja normaalaja lõpuni on jäänud 45 minutit.
22.04: Alustasid prantslased ja kohe esimene rünnak toodab ohtliku võimaluse, kui Henry purjetab läbi Itaalia kaitse ja lööb raskest asendist peale. Löök on nõrk ja veereb mööda maad ning Buffon püüab hõlpsalt.
22.05: Samal ajal oli murul pikali Malouda, kes sai Zambrotta käest küünarnukiga obaduse pähe. Ei midagi tahtlikku.
22.06: Itaallaste teise poolaja esimene rünnak võetakse üles vasakult, kuid Toni ei suuda palliga midagi asjalikku ette võtta.
22.07: Malouda tegi Zambrottale tagasi niites itaallaselt jalad alt. Ei midagi tahtlikku...?
22.08: Itaalia nurgalöök, ei anna Pirlo, kuid segadus Prantsusmaa karistusalas on suur ja kui pall üle otsajoone veereb ning kohtunik väravalööki näitab, ohkavad kõik prantslased kergendatult.
22.09: Henry triblab ennast paremalt karistusalasse sisse, kuid tema terava tsenderduse lööb Zambrotta värava eest nurgalöögiks. Annab Zidane, lõppeb Ribery löögiga 20-lt, mis läheb selgelt üle.
22.10: Teine poolaeg on alanud sealt, kuhu esimene pooleli jäi - tempo on kõva ja mõlemad mängivad ilusat jalgpalli.
22.11: Prantslased jõuavad kahel korral Itaalia karistusalasse, kuid esimene kord jääb Henry liiga kauaks ühe koha peale passima ja teine kord on tema sööt liiga kaval.
22.12: Prantsusmaa ei saa penaltit, kui Zambrotaa võtab karistusalas maha Malouda. Elizondo esimene otsus, mis tekitab küsimusi. Näiteks, et miks penaltit ei antud?
22.13: Malouda suurepärane töö vasakul äärel ja hea sööt väravaesisesse tsooni, kuid Ribery liigub vales suunas ja pall jäi talle selja taha.
22.14: Väljakul antakse arstiabi Vieirale. Tõmbas vist vasaku reielihase ära.
22.15: VAHETUS! Vieira peabki ära tulema ning asemele tuleb Alou Diarra. Kuidas Vieira vigastus nüüd prantslaste mänguplaani segamini lõi?
22.16: Diarra on finaalturniiril seni platsile saanud vaid ühes mängus ja siis ainult 10-ks minutiks.
22.17: Pall püsib selgelt rohkem prantslaste käes ja maestro Zidane annab väärilist lahkumisetendust. Erinevalt näiteks Cristiano Ronaldost on tema tehnikanipid lisaks efektsusele ja efektiivsed.
22.19: Nüüd suudab Itaalia palli umbes 30 sekundit enda käes hoida, kuid Prantsusmaa väljakupoolele jõudes kaotatakse see kiiresti.
22.20: VAHETUSED! Itaalia teeb kaks vahetust. Välja Totti ja Perrotta, sisse aga Iaquinta ja de Rossi. See de Rossi, kes mängus USA-ga antud küünarnukihoobiga punase kaardi ja neljamängulise võistluskeelu teenis.
22.21: PALL ON PRANTSUSMAA VÄRAVAS, KUID ABIKOHTUNIK ON FIKSEERINUD SULUSEISU NING KORDUS NÄITAB, ET DE ROSSI OLI TÕEPOOLEST ÕHKÕRNAS SULUSEISUS.
22.22: Diarra leiab Henry, kes suudab palli niipalju Cannavarost eemale lükata, et pääseb karistusala seest löögile, kuid Buffon tõrjub.
22.23: Iaquinta esimene asjalik tegu on teenida paremal äärel Abidali vastu tegutsedes audisissevise.
22.24: Cannavaro on kui traktor - madalasendist ta lihtsalt ei anna tagasi ja viib palli jõuga enda karistusalast eemale. Teda takistasid Ribery ja Henry.
22.26: Itaalia rünnak, mis sai teoks tänu Toni käega mängule, mida kohtunik ei näinud, lõppeb Iaquinta pealöögiga, mis läheb väravast kaugelt mööda.
22.27: De Rossi annab umbes 60 meetri pikkuse ja kõrge tagasisöödu. Buffon on valvel.
22.28: Itaallased on vahetust järel selgelt üritavamaks pooleks muutunud ja Domenechil tasuks mõelda, kuidas teha vastukäik.
22.29: Ribery teenib vasakult äärelt 16 meetrit otsajoonest karistuslöögi. Vea tegi oma sajandat mängu Itaalia eest tegev Cannavaro. Karistuslööki annab Zidane ja Buffon ei püüa, vaid lükkab palli auti - vint oli liiga keeruline.
22.30: Abidal üritas 35-lt meetrilt Buffoni üllatada. Tegemist on paadunud optimistiga, kes on juhtumisi ka vasakkaitsja.
22.31: Ta tõestab seda hetk hiljem Camoranesile viga tehes. Itaalia mängib karistuslöögi trahvikasti, kuid seekord paneb kohtunik Toni kätt tähele ja Barthezi kindel tõrje oli asjatu.
22.32: Cannavaro elimineerib taaskord prantslaste rünnaku. Seekord kasutas ta üle pea sooritatud käärlööki.
22.33: Normaalaja lõpuni on jäänud 15 minutit.
22.34: Camoranesi tegi vasakul äärel vea Abidalile ja Prantsusmaal on kasutada karistuslöök. Zidane annab, kuid liiga kõrgelt.
22.35: KOLLANE KAART! Mängu kolmas hoiatus läheb Diarrale. Paistab, et Elizondoga liiga aktiivse vestluse pidamise eest.
22.36: Itaalia karistuslöök 30-lt meetrilt. Pirlo keerutab ja pall läheb napilt-napilt esimesest postist mööda. Barthez võibolla kontrollis olukorda.
22.37: Itaalia ründab vasakult äärelt. Esimesel poolajal aktiivsusega silma paistnud, kuid teisel rohkem kaitsetegevusele pühendunud Grosso üritab võtta ete reidi Prantsusmaa karistusala suunas, kuid ei õnnestu tal see.
22.39: Zidane istub väljakul, sest sai õhuvõitluses Cannavaroga valuse hoobi õla pihta. Loodetavasti saab ta ikka jätkata, sest selline karjääri lõpp poleks küll sobilik.
22.40: Wiltord ajab väljaku kõrval särki selga, kuid Zidane jookseb publiku marulise aplausi saatel platsile tagasi.
22.41: Kuigi Prantsusmaa kapten paistab viga saanud paremat kätt veidi imelikult hoidvat, võtab ta peaaegu kohe pärast sekkumist itaallastelt palli ära ja algatab rünnaku, mis lõppeb Gattuso õnnestunud kaitsetegevusega.
22.42: Prantsusmaa nurgalöök. Zidane annab, kuid Itaalia kaitsjad löövad palli klaariks. Ribery lööb kaugelt, kuid põrkega sooritus blokeeritakse.
22.43: Kaamera peatus Prantsusmaa presidendil Jacques Chirac'il, kes naeratuse saatel mingi pakkumise tagasi lükkas. Äkki oli tegemist makaronidega?
22.44: Henry hea sööst karistusalasse vasakult äärelt, kuid Zidane on keskel kaetud.
22.45: VAHETUS! Del Piero sisse, Camoranesi välja. Väljakule jäid argentiinlastest nüüd vaid kohtunikud.
22.46: Nurgalöök Prantsusmaale neli minutit enne lõppu. Pirlo lööb Zidane'i tsenderduse klaariks ja prantslaste kauglöök on ebaõnnestunud.
22.47: Prantslastel on kaks vahetust alles, itaallastel ei ühtegi. Normaalaja lõpuni on kaks minutit.
22.48: Prantslaste pikem ja lootustandev rünnak lõppeb Sagnoli totaalselt läbikukkunud poolevahetusega ja pall läheb itaallaste kätte.
22.49: Normaalajale on lisatud kaks minutit. Niipalju lahutab meid 30-st lisaminutist.
22.50: Abidal annab paremalt tsenderduse otsides Henry'd, kuid kõige kõrgemale tõuseb Materazzi.
22.51: Elizondo lõpetab normaalaja. Erinevalt tänasest neljandast kohtunikust Cantalejast ei määra ta itaallaste kasuks viimasel sekundil penaltit ja mäng läheb lisaajale.

22.53: 90 minuti statistika Itaalia poolt vaadatuna: väravad 1:1, pealelöögid 5:10, löögid väravale 3:4, tehtud vead 15:21, kollased kaardid 1:2, punased kaardid 0:0, nurgalöögid 5:5, suluseisud 3:2, pallivaldamine 58:42.
22.54: Prantsusmaa oli teisel poolajal selgelt aktiivsem.

22.56: Lisaaeg on alanud! 15+15 minutit.
22.57: Esimese rünnaku teevad prantslased. Pikal palliveeretamisel tulemust ei ole, sest Abidal eksib söötu vastu võttes.
22.58: Kaks lühikest poolkaitsjat - Gattuso ja Makelele - on keskväljal pikali maas ja Elizondo määrab Itaaliale karistuslöögi. Mehed naeratavad, aitavad teineteist püsti ja mängivad edasi.
22.59: Nurgalöök Prantsusmaale. Annab muidugi Zidane, kuid seekord liiga madalalt ja eespostis olnud Materazzi lööb selle klaariks.
23.00: Iaquinta, kes on 186 cm pikk, kukub Abidali kerge lükke peale kui niidetult ja Itaalia saab keskväljal karistuslöögi. Itaallaste rünnak aga ei osutu kuigi pikaks.
23.01: Malouda lükkas karistusala joone lähedal palli Cannavaro jalge vahelt läbi ja jooksis Itaalia kaptentist mööda, kuid Gattuse jõudis õigel ajal appi. Sai küll ise veidi vigastada, kuid jätkab.
23.02: Henry üritab läbisöötu Maloudale, kuid seekord on Cavvavaro omal kohal ja lõikab selle vahelt.
23.03: Üle pika aja pääseb mõtestatud tegevuse tulemusena vastase väljakupoolele ka Itaalia, kuid kolm prantslast on rohkem kui kaks itaallast ja pall jääb esimest kätte.
23.04: Itaalia lükkab palli tagasi Buffonile ja see saab kuulda prantsuse fännide vilekoori.
23.05: LISAAJA PARIM VÕIMALUS. RIBERY MÄNGIB HÄSTI SEINA MALOUDAGA JA PÄÄSEB 15-LT MEETRILT LÖÖGILE, KUID SAADAB PALLI NAPILT TAGUMISEST POSTIST MÖÖDA.
23.06: VAHETUS! See oli Ribery viimane tegu platsil, sest tema asemel tuleb sisse David Trezeguet. Mees, kes 2000. aasta EM-i finaalis lõi Itaaliale kuldse värava.
23.07: Hämmastav - Zidane kaotas keskväljal palli. Vist küll esimest korda mängu jooksul. Meeskonnakaaslased võitsid selle aga peagi tagasi.
23.08: Mäng on nüüd Prantsusmaa kontrolli alla. Itaalia on selgelt väsinum meeskond ja Prantsusmaa karistusalasse pole nad lisaajal vist kordagi jõudnud.
23.09: ZIDANE ON LÄHEDAL OMA TEISELE VÄRAVALE. ZIDANE LÜKKAB PALLI PAREMALE ÄÄRELE SAGNONILE, KELLE TSENDERDUST TA ISE PEAGA LÖÖB. BUFFONI SUPERTÕRJE PÄÄSTAB ITAALIA KAOTUSSEISU JÄÄMISEST.
23.10:  Itaalia üritab paremalt äärelt, kuid olukord lõppeb Prantsusmaa kontraga. Cannavaro jõuab siiski tagasi ja elimineerib ohu.
23.11: Lisaaja esimene poolaeg on lõppenud.

23.12: Prantsusmaa on olnud selgelt ründavamaks pooleks. Neil on kasutamata ka üks vahetus. Loodetavasti ei tule seda kasutada Zidane'i väljavõtmiseks, keda lühikese pausi ajal taas tohterdatakse. Põhjuseks normaalaja lõpus saadud õlatrauma.

23.13: Lisaaja teine poolaeg on alanud. Penaltitest lahutab meid 15 minutit. Loodetavasti asi siiski selleni ei lähe.
23.14: See finaal väärib seda, et võitja selguks mängus.
23.15: De Rossi lebab maas ja üritab igal moel märku anda, et Maloda äsas teda küünarnukiga.
23.16: VAHETUS! Prantsusmaa kasutab ära oma viimase vahetuse võttes välja Henry ja tuues platsile Sylvain Wiltordi.
23.17: Del Piero viib palli keskväljalt üles ja kukub Diarraga võideldes, ent karistuslöögi teenivad prantslased, sest viga ei olnud selles olukorras enne, kui del Piero palli kätte võttis.
23.18: PUNANE KAART! Zidane saadetakse platsilt minema. mänguvälises olukorras lõööb ta lihtsalt niisamaa Materazzit peaga rindu ja kohtunik näitab talle punast kaarti pärast abikohtuniku käest juhtunu kirjelduse kuulmist.
23.19: KOLLANE KAART! Samas olukorras teenis Malouda vaidlemise eest kollase kaardi.
23.20: Zinedine Zidane'i karjäär lõppes ülimalt ebasportliku teoga, mille eest teenis ta punase kaardi. Masendav igas mõttes.
23.21: Zidane on läbi aegade neljas mängija, kes saab MM-i finaalmatšis punase kaardi. Esimesed kaks jagati 1990. aastal argentiinlastele, kolmas 1998. aastal Marcel Desailly'le. Prantsusmaa võitis toona...
23.22: Prantsusmaa võttis hoolimata vähemusest ette korraliku rünnaku, kuid pealelöögini ei jõutud. Itaalia rünnakut saadab aga lakkamatu vilekontsert.
23.23: Lisaja lõpuni on viis minutit, kuid kindlasti lisatakse vähemalt kaks minutit.
23.24: Vahepeal virutas frustreerunud Domenech jalaga väljakule veepudeli. Kui ta nii jätkab, saadetakse väljaku äärest minema ka tema.
23.25: Pall püsib endiselt vähemuses mängiva Prantsusmaa käes, kuid karistusalani nad enam eriti ei jõua.
23.26: Pall on nüüd Itaalia käes, kuid del Piero sööt Grossole on liiga optimistlik. Itaalia tegutsemist saadab vilekoor. Põhjus - publik pole kordust näinud.
23.27: Lisaajale on lisatud üks minut, kuid selle alguseni on veel üks minut aega.
23.28: Malouda leidis karistusalasse jooksnud Wiltordi, kuid viimase sööt Trezeguet'le läheb üle jala ja ohtu ei teki.
23.29: Del Piero ja Sagnol etendavad nurgalipu juures Itaalia-Prantsusmaa tundmatut rahvatantsu ja Elizondo määrab väravalöögi.
23.30: Lisaaeg on lõppenud ja teist korda MM-ide ajaloos selgub maailmameister penaltiseerias.

23.31: Lisaaeg kulges Prantsusmaa kontrolli all ja Itaalia ei haaranud kontrolli ka mitte pärast Zidane'i eemaldamist.
23.32: Itaalia osales finaalmatši penaltiseerias ka 1994. aastal, kui kaotati Brasiiliale. 1998. aastal kaotati veerandfinaalis penaltitega Prantsusmaale.
23.33: Loosimise Cannavaro ja Zidane'i eemaldamise järel kapteniks määratud Barthezi vahel võidab itaallane ja valib, et nemad löövad esimesena. Väravavahid Buffon ja Barthez patsutavad enne teineteist sõbralikult.

PENALTISEERIA

23.35: Barthez versus Pirlo. Tugev löök keskele ja üles ja seis 1:0 Itaaliale.
23.36: Buffon versus Wiltord. Tugev madal löök paremasse nurka ja Buffan hüppab teisele poole. 1:1
23.37: Barthez versus Materazzi.  Vasaku jalaga paremasse allanurka, Barthez hüppab õiges suunas, kuid löök on liiga hea. 2:1 Itaaliale.
23.38: Buffon versus Trezeguet. Pall põrkab ristnurka ja väravajoonele ning ei ületa joont ning eksimus. 2:1 Itaaliale
23.39: Barthez versus de Rossi. Kindel penalt vasakusse ülesnurka ja seis on 3:1 Itaaliale
23.40: Buffon versus Abidal. Vasaku jalaga vasakusse serva. Buffon teisele poole ja seis 3:2 Itaaliale.
23.41: Barthez versus del Piero. Barthez löheb alla vasakule, del Piero lööb vastassuunas ja seis on 4:2 Itaaliale.
23.42: Buffon versus Sagnol. Sagnol saadab selle üles vasakule ja Prantsusmaa püsib elus. 4:3 Itaaliale.
23.43: Barthez versus Grosso. ITAALIA ON NELJAKORDNE MAAILMAMEISTER. GROSSO SAADAB PALLI PAREMASSE ÜLANURKA, BARTHEZ HÜPPAB VASTASSUUNAS.

PENALTISEERIA 5:3 ITAALIALE.

23.44: Prantsusmaa mängijad lohutavad ainsana eksinud Trezeguet'd. Itaalia aga rõõmustab.

23.46: Aitäh kõigile Sportneti LIVE-ülekannete jälgijatele terve MM-finaalturniiri jooksul!

OTT JÄRVELA
SPORTNET
Foto: Reuters