“Väärisime kulda,” tõdes Audentese soomlasest peatreener Juha Lantto, kes viis talvel hoolealused ka karikavõiduni. “Hea oli see, et Pere Leib ei andnud meile kulda, vaid pidime selle välja võitlema.”

Laupäeval Tartus peetud kohtumine algas võõrustajate dikteerimisel – julgelt tegutsenud taaralinna pallurid juhtisid 15:12. Kuid siis asus servima Audentese temporündaja Raimo Pajusalu ja tegi seda kuus korda järjest, lüües neli ässa (19:15). Geim Audentesele 25:19.

Teises geimis kestis punkt-punkti heitlus, kuni Audentes läks ette 23:20. Kuid Pere Leiva 4:0 spurt vahetas rollid ning ukrainlase Igor Mirošnitšenko kaks eksimust rünnakul tõi geimi tartlastele 26:24. Kolmandat ja neljandat geimi valitses täielikult Audentes vastavalt 25:19 ja 25:16 ning teenis 3:1 võiduga klubi ajaloo esimese kuldmedali.

“Mäng oli närviline ja seetõttu polnud tase eriti kõrge. Õnneks hoidsid mängijad pärast teise geimi kaotust kiivri (loe: pea) külmana ja tegid, mida oskasid,” lausus Lantto. “Arvan, et murrang leidis aset kolmandas finaalmängus, mille Tartus võitsime. Pere Leiva võimalus meie vastu oli mängida riskeerivalt. Mõned servid olid küll väga tugevad, kuid õnneks eksisid nad ka palju.”

Kaljuvee: “Kolmandas ja neljandas geimis kadus temporünnak. Sidemängija Margus Niinemägi tahtis kindla peale mängida, sama probleem oli eelmisel hooajal lätlase Andris Kruminšiga.”

Sirelpuu võitis kihlveo

Meeskonnakaaslasi ja pealtvaatajaid üllatas Audentese temporündaja Janis Sirelpuu, kes kasutas hüppelt planeerivat pallingut, mille vastuvõtt Pere Leivale raskusi valmistas. Tavaliselt jalad maas serviv Sirelpuu on varem mõned korrad “tavalist” hüppelt pallingut proovinud, kuid suurema eduta.

Ühtlasi võitis Sirelpuu sõbraga sõlmitud kihlveo, mille kohaselt pidi Eesti koondislane vähemalt ühes finaalmängus hüppelt servima ja ühe ässa lööma. Sellega sai kümme liitrit viina võitnud Sirelpuu hakkama.

Naiste meistrivõistluste kolme võiduni peetavat finaalseeriat juhib TPÜ/Cartini, kes oli nädalavahetusel kahel korral üle Milstrandist 3:1. Pronksiseerias alistas ESS Falck Pärnu laupäeval TÜ/Eedeni 3:0, kuid kaotas eile 1:3.

Niinemäel pole ikka kulda

•• Pere Leiva 39-aastasel sidemängijal Margus Niinemäel on küll kamaluga Eesti meistrivõistluste hõbe- ja pronksmedaleid, kuid kuld seniajani puudub. “Peast käib see küll aeg-ajalt läbi,” tunnistas ta. “See teadmine lisab rasketel treeningutel indu.”

•• Pere Leivas jätkamist pidas Niinemägi vähetõenäoliseks. “Põhitöö ja treeningute sobitamine on väga raske. Palju aega kulub Tallinna ja Tartu vahet sõitmisele. Uue auto kahe kuu kilometraaĻ on 13 000. Lisaks ei sobi niisugune laveerimine kaks korda päevas harjutava võistkonna kultuuri. Praegu on võrkpallist küll kõrini, kuid küll mängunälg kahe kuuga tekib. Äkki õnnestub Sylvesteris tööd saada, Laimons Raudsepp on Eesti üks paremaid treenereid,” märkis Niinemägi salakavalalt.

•• “Pole sel teemal mõtteid vahetanud. Küll oleme jõudnud Niinemäega kokkuleppele, et ta võib suvel meie treeningutega liituda. Järgmisel hooajal jätkab meil sidemängijana Viljar Vahter, Kuldar Männilaane osas on asjad lahtised,” ütles Raudsepp.