„Ega neil lihtne mind veenda olnud. Nad küsisid mitu korda päris tungivalt, oli näha, et huvi plaani elluviimiseks oli tõsine,” lausus Märtin, kes võistleb 16.–18. juulini peetaval rallil 2003. aasta Ford Focusega. WRC-masina, mis tuuakse Eestisse välismaalt, saab Märtin seadistada oma käe järgi.  

„Lõuna-Eesti teed on ühed maailma parimad. Eriti lahe on nendel sõita autoga, mis mulle rahuldust pakub. Minu ammused toetajad on projektile õla alla pannud ning suure osa kulutustest katavad ralli sponsorid. Asjade kokkulangemise tõttu sai minu osalemine võimalikuks,” lisas ralliäss.

Ametlikult Rally Estoniaks kutsutava Lõuna-Eesti ralli peakorraldaja Urmo Aava sõnul aitab Märtini kaasalöömine ko­hale meelitada teisigi maailmas tuntud sõitjaid. Praeguseks on oma osalemist kinnitanud Super 2000 klassis MM-i rallit sõitev tšehh Martin Prokop ja soomlane Toni Gardemeister.

„Markko annab rallile hoopis teise mõõtme. Sa võid küll korraldada hea võistluse, aga kui sul maailma tippe kohal pole, on teistest võistlustest raske eristuda,” rääkis Aava.

Kuigi Märtini hiigelaegadest on möödas viis aastat, kinnitab Eesti läbi agade parim rallisõitja, et tema sõidutunnetus pole kuhugi kadunud. „Olen ralliautodega vahepeal sõitnud küll. Päris kodus diivanil pole vedelenud. Nii kiire autoga kihutasin viimati kuu aega tagasi,” sõnas ta. „Rallivõistlus on muidugi keerulisem kui väiksed tilu-lilu ettevõtmised, aga hakkame kuskilt otsast peale ja vaatame, kuidas välja tuleb.”

Kaardilugejat pole Märtin veel välja valinud. Ta ei välista ka mõ­ne eestlase teenete kasutamist. „Head kaardilugejad on keset hooaega hõivatud. Loomulikult tahavad kõik töötasu saada. Tuleb vaadata, mis on  otstarbekas ja võimalik,” lausus Märtin.

Märtin: Tänak peab lõpuni sõitma

•• Pärast 2005. aasta Suurbritannia MM-rallil juhtunud avariid, milles hukkus kaardilugeja Michael Park, tõmbas Märtin tippspordikarjäärile joone alla.

•• 2006. aastal lõi Märtin koostöös Eesti autospordi liiduga rallitiimi MM Motorsport, lisaks on ta mentoriks Pirelli tiimi kuuluvale Ott Tänakule, kellel on MM-sarjas käsil enesetõestamise aeg. Hooaega suurte lootustega alustanud Tänak on kaks viimast rallit katkestanud. „Ott on palju head teinud, kuid samas oma heateod katkestamisega ära nullinud. Ainult potentsiaalist ja kiirusest ei piisa. Lõpuni tuleb ka sõita,” arutles Märtin teemal, kui tõenäoline on Tänakul aastaga mõnele suurele tiimile silma jääda.