Võõrustajad viis 48. minutil juhtima Blackburn Roversi palgal olev Vratislav Gresko ning lõplikud 3:1 võidunumbrid vormistas minut enne mänguaja lõppu vahetusmängijana platsile jooksnud 28-aastane Igor Demo.

Euro 2004 kvalifikatsiooniturniiril viimastes mängudes Norrale ning Bosnia ja Hertsegoviinale kõigest 0:1 kaotanud Luksemburgi koondise ohtlikkuse eest hoiatab ka Eesti rahvusmeeskonna peatreener Arno Pijpers.

„Olgugi, et Euro 2004 valikturniiril kaotas Luksemburg mõlemad mängud suureskooriliselt Rumeeniale, osutas ta südi vastupanu teistele alagrupikaaslastele. Tõestuseks tulemused viimastest mängudest,“ märkis ta.

Soome lootused said tagasilöögi

18. augustil alustati valikmängudega ka 1. alagrupis, kus üksteisele pakuvad konkurentsi Soome, Rumeenia, Makedoonia, Andorra, Tšehhimaa, Hollandi ja Armeenia.

Sarnaselt 3. alagrupiga peeti ka siin 18. augustil kaks kohtumist. Suurte lootustega vastalanud MM-valiktsüklile vastu läinud Soome põrus kohe avamängus, kus pidi võõrsil tunnistama Rumeenia 2:1 paremust. Karpaatide meeskonna väravate eest hoolitsesid 50. minutil Adrian Mutu ning 90. minutil Florentin Petre. Meie põhjanaabrite kasuks lõi kolmandal lisaminutil ühe värava tagasi Aleksei Jeremenko jr.

Mõlemast meeskonnast eemaldati üks mängija: 78. minutil Rumeenia pallur Cosmin Barcauan ning viis minutit hiljem soomlaste leerist Mika Väyrynen.

Makedoonia ja Armeenia vahelises mõõduvõtus panid Skopjes mänginud võõrustajad paremuse maksma esimesel poolajal, kui täpsed olid Goran Pandev ja Artim Sakiri. Enne lõpuvilet lisas veel ühe tabamuse Velice Sumolikoski.

Ka selles kohtumises tuli kohtunikul taskust välja otsida punane kaart ning näitas ta seda 70. minutil Harutjun Vardanjanile.