„Mu süda on nii rahul, kui üldse olla võib,“ sõnas eile õhtul uisuliidu president Maire Arm. „Kui me võistluse korraldamisõiguse saime, ei teadnud ju tegelikult keegi, mis täpselt juhtuma hakkab,“ lisas ta.

Suure töö tegi ära peakorraldaja Margus Hernits, kelle peas EM-i iga detail oma koha leidis. „Margusele juba öeldi, et saame ka MM-i korraldamisega hakkama, tal läksid selle peale muidugi kohe silmad särama,“ naeris uisuliidu juht. Hernits ise tunnistas, et MM jääb meil praegu siiski suure saali puudumise taha, kuid miks mitte korraldada Saku suurhallis GP-finaalvõistlus.

„Igal juhul panime maha kõva märgi, ausalt öeldes hakkab mul juba imelik, sest kõik tõesti muudkui kiidavad,“ lisas peakorraldaja. „Eks nende päevade jooksul tuli ette ka pisikesi probleeme, kuid need said töö käigus sujuvalt lahendatud – suurele publikule ei jäänud midagi silma.“

Vabatahtlikud Berni

Armi sõnul on ta suhelnud kõikide delegatsioonide esindajatega, üks ülistab toitu, teine bussigraafikuid hotelli ja Saku suurhalli vahel, kolmas jällegi seda, et kui mingi mure ka tekkis, leidis see kiire lahenduse.

Suurepäraselt said hakkama ka vabatahtlikud, kes juba omavahel arutasid, kas mitte ei peaks end aasta pärast Šveitsis Bernis peetavale EM-ile juba kirja panema.

„Tänane (eilne-toim) õhtu oli meeldejääv ja emotsionaalne, kõik tänasid üksteist, isegi natukene kahju, et nüüd siis ongi see võistlus selja taga,“ lisas Arm.

EM-ile pani võimsa punkti eile pärastlõunal peetud galaetendus, kus esinesid iga ala viis paremat ning Eesti esindus.

Uisuliidu president hindaski kõige enam neid hetki, mil nägi jääovaalil võõrustajaid.

„Jelena Glebova kümnes koht on taas kord samm edasi, järgmisel aastal saame tänu sellele välja panna kaks tüdrukut, kujutan juba ette, kui võimas sisevõitlus neil ees seisab,“ rääkis Arm. „Jäätantsupaar Caitlin Mallory ja Kristjan Rand näitasid kõrget taset, Maria Sergejeva suutis vigastusele vaatamata vapralt vastu pidada, debütant Viktor Romanenkovil jääb kodune võistlus alatiseks meelde,“ lisas ta.

Hernits nautis kõige rohkem meeste lühikava. „Võistlus oli in­tensiivne, pärast kolme kohustuslikku hüpet vehkisid nad elu eest,“ muljetas Hernits. „Vaba­ka­va valgus laiali, keegi ei suut­nud nii pikalt tempot hoida,“ lisas ta.

Mis edasi saab, Hernits praegu öelda ei osanud. „Kevadel käin veel juunioride EM-il ja MM-il, kuid ma ei oska öelda, mida pärast seda edasi teen,“ lisas ta lõpetuseks.


• EM-i medalitabel

Venema    3-0-2

Itaalia    1-1-0

Šveits     0-1-0

Saksamaa     0-1-0

Prantsusmaa    0-0-1

Soome    0-1-0

Gruusia    0-0-1