Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise juhataja Paavo Naela sõnul on rajale tulemas hulk nimekaid eestlasi ja välismaalasi. „Eesti meestest on stardis sprinterid Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Vahur Teppan, Kein Einaste, Anti Saarepuu, Priit Narusk. Samuti U23 ja juunioride MMil häid sõite näidanud Eeri Vahtra ja Karel Tammjärv,“ täpsustas Nael. Naistest on stardis kogu meie paremik eesotsas Kaija Udrase, Kaili Sirge ja Tatjana Mannimaga.

Nimekaid sportlasi leiab nii Norra, Soome kui ka Rootsi koondislaste seast - Morten Eilifsen, Roger Aa Djupvik, Olli Ohtonen, Hans Petter Lykkja, Kusti Kittilä, Jesper Modin, John Anders Gaustad, Kristin Muerer Stemland, Sofia Bleckur, Karianne Bjellaanes jne.

„Ettevalmistused on kulgenud vaatamata kehvadele lumeoludele plaanipäraselt,“ rääkis võistluste juhataja Arne Tilk. „Spordiklubi Serviti on teinud tublit tööd ning ette on valmistatud viiekilomeetrine ring,“ lisas ta.

Kokku on võistlustele registreerunud 168 suusatajat, nendest 116 meest ja 52 naist. Rajale on oodata sportlasi üheteistkümnest riigist, nende seas lisaks Skandinaavia ja Balti riikidele ka võistlejad Portugalist, Ungarist, Kanadast ja Valgevenest.

Skandinaavia karikavõistlused on Põhjamaades läbiviidav murdmaasuusatamise võistlussari, kus võimeid näidatakse klassikalises ja vabatehnikas. Sarjas osalevad peamiselt Põhjamaade suusatajad, kes ei mahu oma riiki maailma karikasarjas esindama.

Kuuendat korda Eestis aset leidev Skandinaavia Karikavõistluste etapp on varem toimunud Haanjas, Jõulumäel ja Otepääl.

Esmakordselt on võimalik jälgida võistluste tulemusi ka vahetult internetis Skandinaavi karikavõistluste kodulehel: www.suusaliit.ee/scandcup