Eesti meistrivõistlustel 100 meetri jooksu ülekaalukalt võitnud, kuid reievigastuse tõttu oma põhiala, poole pikema võistlusmaa starti tulemata jätnud Marek Niit kuulis eile doktor Mihkel Mardnalt häid uudiseid.

“Tegu pole tõsise vigastusega. Tegemist oli pigem spasmiga, kuid tõenäoliselt võib ka mõni lihaskiud katki olla,” rääkis Mardna, kelle sõnul võib Niit nädala teisel poolel teibitud jalaga juba võistelda. Loomulikult oleks tegu paraja riskiga.

“Kui Marek joosta saab, siis tahame nädala lõpus tõestada, et ta väärib kohta olümpiakoondises,” sõnas sprinteri treener Valter Espe. Niidul on eelmisest aastast kirjas B-normist parem aeg 20,69 sekundit, tänavu on ta 200 meetrit katnud isegi viis sajandikku kiiremini, paraku aga lubatust tugevama taganttuule abiga.

Espe ei kahtle: hoolealune on olümpiaküps. Seda näitas Euroopa karikavõistlustel tuulega saavutatud 200 meetri aeg 20,64, aga ka Eesti meistrivõistluste 100 meetri eeljooks, kus Niit sai 0,6- meetrises vastutuulega joostes ajaks 10,44.

“Rumal lugu. Leppisime enne võistlust kokku, et Marek teeb eeljooksu kergelt, kasutades 90 protsenti jõust. Eesmärk oli ennast 200 meetriks lahti joosta. Kergelt saavutatud hea aeg lõi ta aga vist pahviks ja ilmselt hakkas ta finaaljooksus liigselt punnima ja kangutama,” kirjeldas Espe juhtunut.

Täna võitleb Stockholmis   Eesti odaviskemeister Mihkel Kukk.