Veidi rohkem kui kümme kuud pärast traumat on 400 m tõkkejooksu Eesti rekordi 56,56 omanik staadionirajal tagasi, et aidata nädalavahetusel kodumaa võistkonnal säilitada koht EM-i esiliigas.

„Achilleuse kõõlus on hästi paranenud, operatsioon läks korda,” sõnas Mägi. „Doktor Madis Rahu ja füsioterapeut Indrek Tustit on mind väga palju aidanud, saan jälle rõõmuga joosta.”

Üle lastetõkete

Pühapäeval läbis Mägi Tartus Sule memoriaalil 200 meetrit ajaga 24,50. See pingutus näitas talle rohelist tuld – jalg kannatas võistluskoormust.

„Olin juba enne jooksu heas tujus, see oli rõõmus võistlus, mida väga ootasin,” nentis Mägi. „Enne proovisin korra treenida nelikutega. Pärast seda oli jalg paar päeva natuke kange, aga ootamatut reaktsiooni ei juhtunud. 200 meetri keskmisel tasemel olen tagasi. See võistlus andis infot, kuidas peaksin 400 meetrit alustama, aga midagi konkreetset ei julge öelda.”

Jooksutreeninguid soovis Mägi taas alustada juba veebruaris Lõuna-Aafrika Vabariigis Potchefstroomis, kuid jalas tekkinud põletik ei lubanud.

„Mulle mõjus hästi mäestikus olemine,” sõnas jooksja. „Meretasapinnale naastes tuli nii palju õhku peale, et üksnes sellest oli palju kasu.”

Ta lisas, et on ka jooksnud ettevaatlikult üle madalate lastetõkete. 400 m tõkkejooksus stardib ta augustis Zürichi EM-il. „Võib-olla siin võistlemine tuli liiga vara, sest alles märtsis sain hakata sihipäraselt harjutama. Liigun tasa ja targu,” tõdes ta.