Goodwood Festival of Speed sai alguse 1993.aastal. Praeguseks on algselt mäkketõususvõistlusest välja kujunenud üks kõige mitmekülgsemaid mootorispordi üritusi üldse, vahendab etvsport.ee. Esindatud on pea kõiki liiki ratastel sõiduvahendid, millega eales võidu sõidetud.

Kuna MM-rallide kalendris on hetkel auk, siis see võimaldab kohale tulla pea kõikidel hetkel sarjas osalevatel sõitjatel ja tiimidel. Kohal on Fordi ja Subaru tehasetiim, Stobart´i, Mitsubishi ja Skoda rallitiimid.

Ford toob rajale kaks viimase malli Ford Focus RS WRC-d. Üks autodest on BP-Ford Rally Team´i ja teine Stobart´i värvides. Esimese autoga sõidab reedel ja laupäeval Markko Märtin ning pühapäeval Fordi tiimipealik ning endine rallisõitja Malcolm Wilson, Stobart´i autot roolib üritusel Malcolm Wilsoni poeg Matthew.

Lisaks Märtinile ja Wilsonitele on üritusel osalevate pilootide nimekiri aukartust äratav ning sealt leiab nii praeguseid kui ka minevikukuulsusi: Chris Atkinson, Stig Blomqvist, Gwyndaf Evans, Paddy Hopkirk, Tony Fall, Colin McRae, Hannu Mikkola, Michele Mouton, Carlos Sainz, Petter Solberg, Björn Waldegård ja Guy Wilks.