Vormelipiloot Marko Asmer tähistab täna kodumaal isa Toivo 60. sünnipäeva ning sõidab homme Jaapanisse, et alustada uut hooaega Jaapani F3-sarjas sõitvas ThreeBondi meeskonnas.

“Meie otsus kaldus ThreeBondi kasuks kolmel põhjusel,” selgitas Asmer, pidades “meie” all silmas ka oma eluaegset abilist isa.

“Esiteks on uues lepingus punkt, mis võimaldab mul 2008. aasta hooajal sõita esinduslikus vormeli Nipponi-sarjas. Teiseks olen algaval hooajal ThreeBondi esipiloot ja kolmandaks on olud selles meeskonnas mullusest juba tuttavad.”

Asmer kuulas pärast seitsmenda kohaga lõppenud eelmist hooaega ära ka teiste tiimide pakkumised. “Jaapanis vaadatakse üleminekutele viltu, sest lojaalsus on kõrges hinnas. Euroopas oleks ehk olnud võimalik minna ilma kaasavarata Briti F3-sarja, kuid seal olen juba olnud. Ja kuhu edasi?

Euroopa GP2-sari eeldaks ligi 25 miljoni krooni olemasolu, mis on täiesti ebareaalne,” arutleb noor Asmer.

Sestap kirjutas Asmer alla uuele ja märksa soodsamale lepingule ThreeBondiga. “Rahast ei saa ma kõnelda. Aga olen rahul, sest lisaks tasuta hooajale saan ka palka,” kuuldub Asmerilt.

Vormel Nippon meelitab

Euroopa GP2 on vormel 1 soojendussari, vormel Nippon aga GP2 Jaapani analoog. Vormel Nipponist on maailma vormelisõidu tippsarja vormel 1 pääsenud näiteks Ralf Schumacher ja Pedro de la Rosa.

“ThreeBond ei osale vormel Nipponis, kuid mulle lubati järgmiseks hooajaks see võimalus leida. Meelitab, ei salga. Juba sellepärast, et vormel Nippon võib kujuneda hüppelauaks,” kommenteerib Asmer, nentides, et Jaapani F3 ja vormel Nipponi sõidud toimuvad samadel radadel ja ühel ning samal päeval.

Asmerile valmistab tiim uue

auto, kuid jõuallikaks jääb endiselt Nissani mootor. “Ette teada, et see mootor jääb konkurentidele alla. Ent teha pole midagi, peab üritama ka selle miinusega tipus heidelda. Edu oodatakse minult nii või teisiti.”

Asmer ei eita, et uue hooaja tulemused ja võimalus minna järgmisel aastal vormel Nipponisse võivad omavahel seotud olla. “Otse seda keegi välja ei ütle, kuid seos on pea kindlasti olemas. Nagu öeldakse, pean usaldust õigustama.”

Kahel järgmisel nädalal testib Asmer uut autot, mis loodetavasti teda juba ootab. Jaapani F3-sari stardib 1. aprillil.