Eelmisel hooajal Hitech Racingu ridades kihutanud Asmeril oli naftariigi Bahreini maailma ühel moodsamal ringrajal esmakordselt istumise all tipptiimi Carlin Motorspordi masin.

“Suurt vahet Hitechi ja Carlini vahel polnud. Erinevus on pisiasjades. Kuid enesekindlust lisas Carlin tublisti,” kinnitas Asmer.

Neljapäeval kvalifikatsioonis viienda aja välja sõitnud Asmer alustas eile kümneringilist esimest sõitu suurepäraselt, tõustes stardisirge lõpuks liidriks. “Paraku olin väliskurvis ja esimese ringi lõpetasin kolmandana. Neljanda ringini oli auto hea, kuid siis hakkas tagaots libisema. Ilmselt oli viga seadistuses. Ei hakanud liigselt riskima, sest tahtsin õhtuseks otsustavaks stardiks hea koha säilitada,” märkis neljandana lõpetanud Asmer.

Jätkab ilmselt Briti sarjas

Kaks korda pikema teise stardi ristis Asmer “hulluks sõiduks”. “Sain jälle hästi minema. Esimeses kurvis olin teisel või kolmandal positsioonil, kuid pidin kokkupõrke vältimiseks põllule keerama. Kaotasin umbes kümme kohta. Neli ringi enne lõppu, kui olin kümnes, tuli rajale turvaauto, mis tõmbas kogu pundi uuesti kokku. Kui sõit uuesti lahti läks, otsustasin riskida – sukeldusin igasse avasse ja see õigustas ennast,” kirjeldas Asmer.

Asmeri sõnul sõidab ta järgmisel hooajal 90-protsendilise tõenäosusega vormel 3-ga, kuid sari on veel lahtine. “Kaalukauss kaldub kõige rohkem Briti sarja poole. Sõelal on kolm meeskonda: Carlin, Hitech ja Kimi Räikköneni loodav tiim.”

Lõppjärjestus

sõitja tulemus

1. Lewis Hamilton, Manor 47.11,528

2. Nico Rosberg, Rosberg +0,794

3. Jamie Green, ASM +4,701

4. James Rossiter, Signature +5,747

5. Fabio Carbone, Three Bond +7,803

6. Marko Asmer, Carlin +7,863