•• Telemeeskond läheb Pekingi olümpiale 16-liikmelisena. Millal sündis idee suurema tiimiga olümpiale minna?

Tegelikult läheme väga väikese tiimiga, oleme seal üks väiksemaid telemeeskondi, kellel on ka oma stuudio. Reportereid on kuus, neli aastat tagasi Ateenas oli viis. Meie tiimis on kuusteist inimest, kelle seas on operaatorid, saatejuhid, rezˇissöörid ja insenerid. Võrdluseks: soomlaste YLE-l on 75, brittide BBC-l ja sakslaste ZDF-l üle 450 inimese.

Tean, et Läti  avalik-õigusliku televisiooni koosseisus on olümpial kuusteist ja Leedu teleesinduses viisteist inimest, kuid neil pole kohapeal stuudiot.

Loodan, et kõik tulevad elusalt tagasi, sest on oht ennast hulluks töötada, eriti kõva mahvi saavad kaks inseneri. Ja mitte ainult nemad, vaid kõik, kes selle projektiga on seotud, ka inimesed Tallinnas.

Tallinnas abistavad meid mitmed oma ala asjatundjad, kelle roll on märkimisväärne. Nii see koostöö sünnib: põhikommentaator on Pekingis ja asjatundja Tallinnas. Ainult kergejõustikuspetsialist Rein Sokk sõidab meiega Pekingisse.

Oleme vaataja teenistuses ja üritame anda endast parima, eestlane ju armastab olümpiat vaadata. Kohapealne stuudio võimaldab tegutseda operatiivsemalt, samuti saame rohkem kasutada Eesti delegatsiooni liikmeid. Ülekannete maht on ligi 400 tundi ja see pole naljaasi. Töötame võimete piiril, sest ega töö käi ainult eetris, tuleb teha ka ettevalmistusi. Kohe pärast Torino olümpiat võtsin eesmärgiks minna Pekingisse oma stuudioga, sest muidu jääme infoajastule jalgu.

•• Mida võidab vaataja?

Vaataja saab mõistagi väga hea kava, sest nii palju olümpiavõistlusi pole me veel kunagi vahendanud. Alade valik on samuti üsna mitmekesine, kuid rohkemaks me enam suutelised ei olnud.

Vürtsiks üritame pakkuda intervjuusid, eelkõige Eesti sportlastega. Kindlasti kasutame oma stuudiot hinnangute ja kommentaaride andmiseks, sinna kutsume külalisi. Tulevad ka Hiina-teemalised lood.

Soovin kõigile televaatajatele põnevat aega ja uskuge mind – Eesti rahvusringhääling annab endast parima. Kui mõni apsakas tulebki, võib seda ju ka huumoriga võtta. Sport ei ole surmtõsine.