Eeloleval nädalavahetusel, 29. ja 30. augustil selgitatakse Pärnu jõel Eesti meistrid match race'i purjetamises. Eesti lahtistele meistrivõistlustele saabuvad ka välisvõistlejad, nendest kõrgeimat reitingut (maailma edetabelis 49. koht) omab Michele Perris. Monaco miljonär on meeskonnaks palganud Itaalia "Maskalzone Latino" nimelise America's Cupil osaleva võistkonna liikmed.

Samuti tulevad võistlema maailma 56. numbri Tino Ellegasti meeskond Saksamaalt ning kaks Soome paatkonda - Olli Pekka Lumijärvi tiim (edetabelis 68.) ja Robert Nybergi meeskond (96.). Eestit esindavad aastaga edetabelis 145. kohalt 75-ndaks tõusnud Mati Sepp, pärnakate võistkond Kaarel Kruusmägiga roolis ja tuntud purjetaja Alar Volmer. Naisi esindab Piret Pomerantsi tiim.

Võistlused algavad laupäeval kell 11 ja pühapäeval kell 10. Kui tuuleolud alt ei vea, on pühapäeval orienteeruvalt kell 12 plaanis alustada poolfinaalide ja finaalidega. Autasustamine toimub Pärnu Jahtklubis pühapäeval kell 16.30. Võistlusrada on toodud jõele Pärnu Jahtklubi kõrvale, kus kõigil huvilistel on võimalik võistlustele kaasa elada.

Võistluste ametlik koduleht on www.sailingcenter.ee