Andres Raja, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja Kaspar Taimsoo alistusid kogu 2000-meetrise distantsi vältel kindlalt juhtinud Venemaale 3,18 sekundiga, lisaks lubasid lõpumeetritel endast mööda Ukraina.

“Läksime välja võidu peale, et parandada mulluse MM-i kaheksandat kohta,” tõdes treener Matti Killing. “Aga koht kohaks  –  veendusin olümpial, et vahe paadiklassi liidritega on võrreldes eelmise aastaga tunduvalt vähenenud. Me ei asu enam kusagil suure mäe taga! Kui aasta tagasi võisime tiitlivõistluste medalist vaid unistada, siis nüüd on see reaalne eesmärk. Kõik on kinni vaid eneseusus.”

Killingu sõnul pidanuks hoolealused sotid Ukrainaga varem selgeks tegema, mitte otsustama kohtade jagunemise lõpumeetritel. “Meil pole sellist toorest jõudu nagu ukrainlastel,” nentis ta. “Ukrainlastega kõrvuti liikudes suudavad nad end lõpuks alati tänu kehamassile ettepoole punnitada. Eks meid kimbutasid veel noorus ja kogenematus, alati ei jõua oluline meestele kohale.”

Praegune rivistus parim

Killingu sõnul on paatkond näidanud oma parimat minekut just praeguses rivistuses. “See on luul, kui öeldakse, et Leonid Gulovi ja Andrei Jämsä lisandudes muutuks neljapaat kohe jube tugevaks,” tõdes juhendaja. “Mina ju tean meeste seisu. Elu on näidanud, et kaua koos olnud “komandod” suudavad lõpuks ikka rohkem, kui alles mais kokku pandud ning juba suve lõpus MM-il tulistama valmistuvad tiimid.” Juhendaja kahetses, et algselt möödunud neljapäevaks, 14. augustiks kavandatud poolfinaal lükkus äikesetormi tõttu päeva võrra edasi. “Meie päev olnuks neljateistkümnes – siis mansa just kui põles ning olnuks valmis tulistama. Kuigi poolfinaal üldiselt õnnestus, jäi loodetud särtsakus siiski puudu.”


EPL hindab

Neljapaadi meeskond – 3

Sõudmine. Paarisaerulisel neljapaadil

9. koht.

Treeneri loodetud A-finaali koht jäi veel kättesaamatuks.