Hooaja esimese MK-etapi lõpetas neljapaat B-finaali võiduga, Leonid Gulov sai ühepaadil 12. koha.

Kuigi Münchenis toimunud sõudmise MK-etapi eel ihkasid neljapaadi liikmed Allar Raja, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja Kaspar Taimsoo kohta esikuuikus, pakkus rahuldust ka B-finaali võit ehk seitsmes koht.

“Tänane sõit näitas, et oleme õigel teel, mehed hakkavad suurteks tegudeks küpseks saama,” kinnitas neljapaadi treener Matti Killing pärast seda, kui eilses B-finaalis saadi 1,2 sekundiga jagu tsˇehhidest. “Kui suudame kõik pidurdavad tegurid ära kaotada, võime iga komandoga võidu sõita.”

Laupäevases poolfinaalis, kus eestlased pidid leppima viimase kohaga, oli segavaid asjaolusid mitmeid: vilets loos (kuuest paadist viis sõitsid mullu MM-finaalis), ebamugav äärmine rada, vale paadivalik (eestlased proovisid kõrgema laine jaoks mõeldud Filippi), lisaks lõi eessõudja Allar Rajal välja allergia õietolmu vastu.

Pühapäevases finaalis istuti taas tuttavasse Empacheri paati, millega otsustati sõita ka Pekingi olümpial. Raja allergiat leevendati arstirohtudega, nii et mees oli taas enam-vähem võistluskorras. “Täna võisime taas sirge seljaga paadist välja astuda,” rõõmustas Raja pärast sõitu.

Gulov väsis ära

Leonid Gulov jõudis ühepaadil samuti B-finaali, kuid distantsi viimasel neljandikul sai narvalasel püssirohi otsa ning finisˇisse jõudis ta viimasena. Killingu hinnangul tegi Gulov kokkuvõttes siiski korraliku etteaste.

“Kui keegi ühepaadil Pekingi pileti Eestile toob, siis just Gulov. Järgmisel võistlusel sõidab ta juba uue paadiga, mis sobib tema kaalu mehele paremini,” seletas Killing.

Gulovi või mõne muu mehe neljapaati edutamist Killing aga esialgu ei kavanda. “Praegu ei näe ma vendi, keda neljases katsetada. Gulov võitis Eesti võistlusel Taimsood 2-3 sekundiga, kuid see pole piisav vahe, et terve talv otsa koos töötanud meeskonda lõhkuma hakata. Andrei Jämsä on küll tõsine spordimees, kuid minu jaoks praegu täiesti tume maa – viimati võistles ta teistega koos Eesti ergomeetri meistrivõistlustel, kus kaotas üle üheksa sekundi,” rääkis Killing.

Tulemused

Ühepaat

1. Alan Campbell (Suurbritannia), 2. Andrei Synek (Tsˇehhi), 3. Olaf Tufte (Norra), 12. Leonid Gulov (Eesti).

Neljapaat

1. Poola, 2. Inglismaa, 3. Prantsusmaa, 7. Eesti.