Tervisepäeval “Reipalt koolipinki“ korraldati mitmesuguseid sportlikke üritusi. Tublimad teenisid koolispordiliidult autasu. Teiste seas paistsid silma Mehikoorma põhikooli lapsed, kes osalesid üritusel mitmendat korda. Väikese, 37 õpilasega kooli lapsed jagunesid rühmadesse, et koos lähiümbruse loodusesse minna.

Seiklusmäng

Algklasside lapsed kontrollisid orienteerumismängu ajal puude tundmist, aga ka külateedel liikumise oskust. Õpetajad näitasid silti “Pihlakas Kooli tänaval“, rühmadesse jagunenud õpilased pidid puu üles leidma.

Vaatlesime puude lehti, jagasime teadmisi ning korjasime ja maitsesime sügisande. Järve ääres mändide all pidasime käbikorjamismängu, käiku tuli panna nii kiirus, osavus kui ka leidlikkus. Hiljem kutsusid õpetajad lapsed oma aeda, kus mekiti kadakamarju ja õunu. Päeva lõpuks kogunesime kooli kõrvale väljakule, kus kontrolliti teadmisi ja valmistati sügisandidest kompositsioone. Kõik töötasid isuga lõpuni, päev oli parajalt väsitav. Põsed õhetasid ja keegi ei kurtnud jaheda ilma üle.

Seenelkäik

Viiendikud-kuuendikud otsustasid minna Meeksi lähedasse metsa seenele. Teekonna algus läks kiiresti, sest kõik sammusid hoogsalt.

Vaevalt jõudsime metsa, kui juba ühel pool teed kraavipervel paistis terve armee haavapuravikke. Paar kilomeetrit edasi sõites jõudsime segametsa, tee oli kohati porine ja kraavid nii vett täis, et neist üle saamisega oli kohati päris tegu.

Laste juttudest saime pärast teada, et nii mõneski kodus tehti sel õhtul seenekastet, marineeritud seeni ja soolaseeni. Tagasiteel möllasime heinarullide otsas – oli tore seenepäev värskes õhus.

Rattamatk

Seitsmenda klassi õpilaste rattamatk algas kooli juurest. Kohe sõitis osa õpilasi eest ära, mõned jäid kaugele maha. Vahepeal saime kõik kokku, et veidi puhata ja teha paar mälestuspilti. Seejärel jätkas igaüks oma tempos.

Pärast kahetunnist matka jõudsime koolimaja juurde tagasi. Oli väsitav, ent põnev, sest üksi ei viitsiks ju keegi nii palju vändata.

Kaheksanda klassi õpilased ühendasid rattamatka seente korjamisega.

Kõik said hea tuju ja meeldivaid emotsioone. Kõige toredam, et saime kogu klassiga nagu üks pere koolist välja minna.