„Arvasin, et vormel 1 MM-sari on minu jaoks unustatud asi, kuid saatus tahtis teisiti,” kinnitab Schumi oma koduleheküljel. „Ma ei suutnud jääda kõrvalvaatajaks Ferrarile ja Massale raskel hetkel. Olen võitleja ja võtan väljakutse vastu,” kuulutas Schumacher.

BMW loobub

Saksamaa autotootja BMW teatas eile oma peakontoris Münchenis, et tänavune hooaeg jääb BMW Sauberi meeskonnale vormel 1 MM-sarjas viimaseks. „Raske otsus, kuid kontserni uue majandusstrateegia seisukohalt möödapääsmatu,” nentis BMW nõukogu esimees Norbert Reithofer.

BMW ei varjanud, et oma osa mängisid meeskonna edutus ning maailmamajanduse kehv olukord. Mullu oli BMW vormel 1 MM-sarja meeskondlikus konkurentsis kolmas, tänavu asub nukral kaheksandal kohal. Mulluse hooaja kuum nimi poolakas Ro­bert Kubica on tänavu saanud vaevalised kaks punkti. Töö kaotab ka sakslaste oma mees Nick Heidfeld. Vormeliroolist peab taanduma tänavugi BMW-s na­pilt katsesõite saanud Marko As­mer, kellelt eile ei õnnestunud kommentaare saada. Teistes auto­spordisarjades BMW siiski jätkab.

Vormelimeeskonna juht Ma­rio Theissen oli eile silmanähtavalt löödud. „Loomulikult on meie vormeliprojektiga seotud inimesed Šveitsis Hinwili tehases ja Münchenis väga pettunud. Kol­me eduka aasta järel tänavune hooaeg nurjus, kuid olime ambitsioonikad,” tõdes Theissen.

BMW ei teatanud eile, kas Hinwili tehas müüakse või likvideeritakse.