Sven Andresoo ennustab halba

“Ei Kärt ega Marko arvesta reaalselt MM-ile pääsemisega. Seda ka pühapäeval Eesti meistrivõistlustel. Mõlemad on nii– öelda oma tulemuse ära teinud, kuid esinenud ebastabiilselt. Mõlemad on tublid, kuid sellise taseme pealt ei maksa sise MM-ile torkima minna,” arvab treener Sven Andresoo.

Andresood ei üllata, et Eesti esindus MM-il võib piirduda kahe sportlasega. “Lisaks Noolele on meil Aleksander Tammert ja Pavel Loskutov. Järgmine ešelon praegu veel eksisteerib, kuid mitte kauaks. Meie alaliidu aur kulub mõne tipu peale. Mis allpool toimub, et huvita sealseid inimese üldse. Vabandan, kui mu väide kellelegi ülekohtune tundub, kuid nii see on,” pakub Andresoo.

Golberg on tänavu kahel korral Birminghami normi 6,78 60 meetris täis jooksnud. Kodurajal 6,77, Tamperes Tähtikisat–võistlusel 6,75. “Alguses kahtlesime Argoga, kas tal maksab MM-ile minna. Sest eeljooksust edasipääsuks tuleb kiirem olla. Pärast Tamperet arvamus muutus. Ta pole tänavu tugevais jooksudes olnudki, ka Tamperes sai ta koha B–jooksus. Ta loodab kiire olla Eesti meistrivõistlustel, kus stardib kahe viimase sisehooaja jooksul esmakordselt ka 200 meetris. Ja Birminghami mõte peitub Argo jaoks just selles, et saada võimalus kokku puutuda eliitmeestega,” kommenteerib treener Valter Espe.

Katrin Käärt panustab suvele

Katrin Käärt jooksis mullu hiilgavalt Viini sise–EM-il. “Tänavu ta haiguste ja muudegi asjaolude tõttu sisehooajale rõhku ei pane. Arvestame suvega. Katrin on tänavu talvel jooksnud 60 m 7,45-ga, mis jääb Birminghami normist maha 0,05 sekundiga. Kui ta praeguse ettevalmistuse pealt normi täis jookseb, pole paha. Kui ei jookse, ei ole selles midagi traagilist. Eesti meistrivõistlustel ta 200 meetrit ei jookse, ettevalmistus polegi sellele suunatud,” valgustab Katrini treener ja isa Ain Käärt.

Erki Nool Eesti meistrivõistlustel üksikaladel starti ei tule. Täna algavad võistlused Tallinna spordihallis kell 15, homme tund aega varem.