Celticsi allajäämine otsustavas seitsmendas kohtumises Orlando Magicule tähendab, et mullustest finalistidest on konkurentsi jäänud vaid üks meeskond - läinud öösel Houston Rocketsi seljatanud Los Angeles Lakers.

Otsustavas mängus jäid tiitlikaitsjad hätta juba esimesel veerandajal, mis kaotati 17:27. Teise veerandaja kolme- ja kolmanda neljandiku kahepunktiline ülekaal neid enam mängu tagasi ei toonud ning viimased 12 minutit kuulusid ülekaalukalt külalismeeskond Orlandole (35:21).

Magicu keskmängija Dwight Howard meenutas jutuajamist enne poolfinaalseeria algust, kui Celticsi alistamisest võidi vaid unistada: "Kõik naersid selle peale." Kuid nüüd julgetakse mõelda lausa meistritiitlist.

"Usun, et võime meistrivõistlused võita. Me ei peatu enne, kui oleme selle saavutaud. Meil on talenti, meil on treenereid. Kõik on meis endis kinni. Pikk maa on veel käia, kuid ma olen endiselt näljane," lisas 12 punkti, 16 lauapalli ja viie blokiga hiilanud Howard. Võitjate parim oli 25 punkti ja 12 korvisööduga Hedo Turkoglu.

Idakonverentsi finaali avamängus kohtub Orlando kolmapäeval Cleveland Cavaliersiga, keda põhihooajal nuheldi kaks korda, korra jäi peale ka Cleveland.

Seeriavõiduga 4:3 pääses läänekonverentsi finaali ka Los Angeles Lakers, alistades viimases mängus vigastustest räsitud Houston Rocketsi 89:70. Lakersi parimana viskas Pau Gasol 21 punkti ja korjas 18 lauapalli. Rocketsi edukaim oli 13 punktiga Aaron Brooks.

Konverentsi finaalis kohtub Lakers teisipäeval Denver Nuggetsiga, kes põhihooajal sai "kollaste" vastu neljas mängus vaid ühe võidu.