16-aastane Roland on seni autorallist kogemusi omandanud noorterallidelt ja -sprintidelt. Meistrivõistluste II liigas sõidetakse põhiliigaga samadel rallidel, kuid lühemal distantsil ehk siis vaid umbes pooltel kiiruskatsetel. See annab uustulnukatele võimaluse harjuda ja omandada kogemusi päris sportrallide kiiruskatsetega. Roland Murakas ja tema kaardilugeja Kalle Adler võistlevad sarjas uhiuuel, Artman Racingis ehitatud N-rühma Honda Civic Type-R autol.

"Sõidan terve tänavuse hooaja II liigas ja eesmärgiks on ainult autot tundma õppida ning läbida võimalikult palju kiiruskatsete kilomeetreid," tutvustas Jaanus poeg Roland oma tänavusi eesmärke. "Kindlasti ei lähe rabelema kohtade pärast, tähtis on esmalt omandada võimalikult palju kogemusi."

"Tähtis on, et noormees saab korraliku tehnikaga alustada, sest siis saab keskenduda sõidu õppimisele, legendi koostamisele ja muude vajalike kogemuste omandamisele," kommenteeris Rolandi onu Margus Murakas. "Esmane eesmärk oleks võistlusi lõpetada, sest ainult nii hangitakse piisavalt kogemusi."

Muuseas on meeskonna uhiuus Honda Civic Type-R esimene Eestis valmistatud seda tüüpi ralliauto ja ehitati see firmas Artman Racing kogenud inseneri Kaido Karjuse juhtimisel. "Naljaga pooleks – päris aastat ei kulunud," nendib Karjus. "Ega kerge polnud, sest küsida pole kellegi käest. Tuleb ise katsetada ja proovida. Valmimist viivitasid veidi teatud tarned tehasest ja allhankijatelt, aga saime siiski Tallinna ralliks auto valmis."

Foto: Rein Luik. Pildil Honda Civic Type-R