Läinud sügisel Hispaania tennisekoondise triumfi Davis Cupi finaalis Argentina vastu põlvevigastuse tõttu kõrvalt vaadanud maailma esireket Rafael Nadal on eeloleval reedel algava uue hooaja avamatšis Serbia vastu taas meeskonnas. Karikakaitsjad kohtuvad serblastega reedest pühapäevani Benidormis.

Nadal kaitses Hispaania au viimati mulluses poolfinaalis USA-ga, turniiridel mängis ta viimati 15. veebruaril Rotterdamis, kus kaotas finaalis vigastusega heideldes šotlasele Andy Murrayle. "Tunnen end suurepäraselt ning ootan kannatamatult, et saaksin taas Hispaania eest mängida," ütles Nadal.

Hispaanlaste rivistusest puudub vigastuse tõtu tänavuse Australian Openi poolfinalist ja eelmise aasta karikasaaga üks peategelasi Fernando Verdasco. Lisaks Nadalile kuuluvad Hispaania meeskonda David Ferrer, Tommy Robredo ja Feliciano Lopez. Serblaste esinumber on maailma kolmas reket Novak Djoković, veel on meeskonnas Viktor Troicki, Janko Tipsarević ja paarismängu spets Nenad Zimonjić.

Kui maailam edetabeli esimene ja kolmas on nädalavahetusel väljakul, siis Birminghamis (Alabama) USA-ga kohtuv Šveits peab hakkama saama ilma Roger Federerita. Maailma teine reket pole endiselt oma seljahädadest üle saanud ning ameeriklaste vastu mängivad Stanislas Wawrinka, Stephane Bohli, Marco Chiudinelli ja Yves Allegro. USA koondise kapten Patrick McEnroe on meeskonda kutsunud Andy Roddicki, James Blake'i ning kaksikvennad Mike ja Bob Bryani.

Mulluse finalisti Argentina koosseisust puuduvad Buenos Aireses peetavas matšis Hollandi vastu David Nalbandian ja Juan Martin del Potro, kolm kindlat meest on hetkel Juan Monaco, Juan Ignacio Chela ja Lucas Arnold-Kerr. Seevastu prantslased lähevad Ostravas tšehhide vastu oma parimas koosseisus – Gilles Simon, Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga ja Richard Gasquet.

Omapärane matš toimub Malmös, kus Rootsi ja Iisraeli kohtumisele pealtvaatajaid ei lubata. Linnas on suur moslemikogukond ning iisraellaste julgeoleku tagamiseks otsustasid kohalikud võimud ja korraldajad, et tribüünid jäävad tühjaks.

Rahvusvaheline tenniseliit ITF on seda kritiseerinud, kuid rootslaste kapteni Mats Wilander langetati selline otsus ekspertide hinnangust lähtudes ja ainsaks põhjuseks on turvalisus. The Baltic Halli ümbrusse koondatakse kolmeks päevaks tuhatkond politseinikku, laupäeval on Malmös Iisraeli-vastasele demonstratsioonile oodata kuni 12 000 inimest.

DAVIS CUPI MAAILMARÜHMA 1. RING

Argentina  – Holland
Tšehhimaa  – Prantsusmaa
USA        – Šveits
Horvaatia  – Tšiili
Rootsi     – Iisrael
Rumeenia   – Venemaa
Saksamaa   – Austria
Hispaania  – Serbia