8. ja 9. augustil toimub Pirita rannas harrastajatele mõeldud kahepäevane surfivõistlus: laupäeval on kavas Aloha Surfi Aegna Maraton, kus on võimalik sõita kas lühike või pikk distants ning pühapäeval Bacardi Fun sarja teine etapp, teatab Eesti Purjelaualiit.

Aegna Maraton sai mullu 20 aastat vanaks. Staažikas võistlus algab Piritalt, kust sõidetakse Aegna saareni ja tagasi Piritale. Distantsi pikkuseks on ligikaudu 25 km. Andmaks võistlemisvõimalust ka vähem kogenuile, on võistlustel ka lühem distants, kus sõidetakse Miiduranna sadama all oleva Kuulimunani ja tagasi.

"Pikale distantsile soovitame võistlema tulla surfaritel, kellel on sõidukogemust ja kes oskavad oma jõudu hinnata. Tegelikult on pikem distants kõigile surfiharrastajatele piisava tuule korral täiesti läbitav, probleem võib tekkida liiga tugeva tuule või nagu viimastel aastatel on juhtunud, just tuulevaikuse korral kui rajale tuleb jääda mitmeks tunniks," ütles võistluste peakorraldaja Toomas Jürjo.

Võistlustel osaleda soovijad peaksid kogunema laupäeva hommikul alates kella 9-st Pirita Surfiklubi juurde, kus toimub võistlusteks registreerimine. Registreerimine lõppeb kell 10.30. Kui tavaliselt korraldatakse võistlusi konkreetsetele klassidele, mis määravad varustuse, siis Aegna Maratonil võistlusvarustusele piire ei seata. Igaüks võib ise otsustada, millise laua ja taglasega peale minna, aga auhinnatud saavad erineva varustusega sõitjad küll - kuni 120 liitrised, üle 120 liitrised, svertlauad ja formula. Eelmisel aastal asus võistlustulle sadakond purjelaudurit, sellel aastal oodatakse osalema vähemalt sama palju surfareid. Kõikide võistlusel osalejate vahel loositakse välja nädalane Toyota Avensise kasutusõigus Mustakivi Autolt.

Kindlasti tasub võistlusi ka pealtvaatajatel kaema tulla. Laupäeval kella 12 paiku on plaanitud anda esimene start. Päeval toimub skimboardi ja lohesurfi tutvustus. Kella kuuest hakkab aga õhtune programm mille tõmbavad käima Martin Heinmets koos sõpradega trikiratastel. Lisaks astuvad üles Aloha Chicadi tantsutüdrukud ning rokk jätkub Evil Drive'i nimelise rokipundiga. Õhtule paneb aga punkti surfifänn Mikk Saar, kes esitab vaid parimaid lugusid.

Pühapäevasel Bacardi Fun võistlusel sõidetakse lühiraja slaalomit. Selle aasta esimese Bacardi Fun etapi võitis üldarvestuses Peeter Kask, naistest oli kokkuvõtteks parim Keit Mätas. Rannas viibimine ja mõlemal päeval võistlejatele kaasaelamine on loomulikult kõigile tasuta. Et tegemist on harrastajatele mõeldud üritusega, siis oodatakse kõiki surfisõpru võistlustest osa võtma.

Lisainformatsioon võistluste kohta ja võistlusjuhend on purjelaualiidu kodulehel.