Tänaseks on ettevalmistus Sapporo MM-võistluste hooajaks täie hooga käimas. Selja taga on kolm 10-päevast treeninglaagrit Otepääl ja Haanjas ning hetkel on järjekordne treeningkogunemine Otepääl. Treeneriks on Kalmer Tramm.

Tänaseks on naissuusakoondislased leidnud enda tegemistele toetajateks - Tartu Kaubamaja, Stora Enso Mets ja Esmar Ehitus.

Tartu Kaubamaja on kogu suusa naiskonna sponsor. Stora Enso Mets jätkab eelmisel aastal alanud koostööd Kaili Sirgega. Esmar Ehitus, kes 1990. aastate teisel poolel tegi pikka aega koostööd Jaak Maega sidus end käesolevast hooajast taas suusamaailmaga, et aidata kaasa  Piret Pormeistri sportlike eesmärkide saavutamisele.

2. juulil peetud Wõro Rolleri võistlusel olid esmakordselt osalemas ka naised ning esimeseks võitjaks krooniti Silja Suija, kellele järgnesid teised koondislased - Piret Pormeister, Tatjana Mannima ja Kaili Sirge.

Sel suvel on veel võimalik naiste suusakoondist võistlemas näha 1. augustil Paides, Saku Suverullil 11.-12. augustil Otepääl ja 19. augustil Võrus.