Nädalavahetusel Kopenhaagenis toimunud rahvuste regatil ehk juunioride (19– 22-aastaste) mitteametlikel MM-võistlustel sõudmises saavutas paarisaerulisel kahepaadil kindla võidu Narvast pärit sõudepaar Leonid Gulov – Andrei Shilin. Möödunud kevadest ühes paadis istuvad ja treener Sergei Glushko juhendamisel harjutavad Gulov ja Shilin saavutasid sellega kahepaadil esimese suurvõidu.

"Uskusime, et võime Kopenhaagenis võita. Maailmameistritiitel tuli siiski kergemini, kui lootsime," ütles värske maailmameister Shilin. "Konkurentidelt lootsime tugevamat vastupanu, kuid ilmselt ei suutnud nad kohaneda tugeva tuulega."

Finaalsõidud peeti väga tugevas tuules. Sydney olümpiaregatiks valmistuv Narva paar ei lasknud end sellest suurt häirida ning valitses finaali algusest peale. Gulov – Shilini lõpuaeg oli 6.53,73. Teiseks tulnud Austria paarisaeruline lõpetas ajaga 6.59,76 ja kolmas olnud Sloveenia 7.03,72. Kardetud Saksamaa sõudjad jäeti koguni medalita.

Kui 22-aastase Shilini jaoks oli see esimene suurem kordaminek, siis 18-aastane Gulov on varem kahel korral tulnud ühepaadil noorte maailmameistriks.

Treener Glushko sõnul võis poistelt sellist edu oodata, sest viimaste startide põhjal ollakse teel tippvormi. "Poisid püüavad endast alati anda maksimumi ja kui see õnnestub, tuleb ka kõrge koht."

Elu esimeseks olümpiaks valmistuv kahepaat Gulov – Shilin seavad Sydney regatilgi endale kõrgeid sihte. Eesmärgiks on jõudmine finaali.

Kopenhaagenis võistles Eesti koondislastest kaasa veel Tõnu Endrikson, kes ühepaadil lõpetas B-finaali teisena, mis kokkuvõttes andis talle MM-konkurentsis

8. koha.