NY Rangers alistas avamängus Washington Capitalsi 4:3. Ühe värava ja kahe resultatiivse sööduga hiilgas võitjatel Scott Gomez, mängu parimaks valiti aga Capitalsil kaks väravasöötu andnud Alex Ovetškin. Teine mäng peetakse Washingtonis laupäeval.

Pittsburgh Penguins sai suure 4:1 võidu Philadelphia Flyersi üle. Pingviinidel said ühe tabamuse ja väravasöödu kirja Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin. Käe said valgeks ka Tyler Kennedy ja Mark Eaton. Flyersi auvärava autor oli Simon Gagne. Seeria teine kohtumine toimub Pittsburghis reedel.

Sama tulemusega oli ka New Jersey Devils kodus parem Carolina Hurricanes'ist. Võitjate väravavaht Martin Brodeur tegi 18 tõrjet, ühe värava ja sööduga said hakkama Zach Parise ja Jamie Langenbrunner. New Jersey's kohtutakse uuesti reedel.

Vancouver Canucks võitis suuresti tänu Robert Luongo 25 tõrjele St. Louis Bluesi tulemusega 2:1. Väravarõõmu sai maitsta Vancouveri soomlane Sami Salo, resultatiivne oli ka Daniel Sedin, kaotajatel Brad Boyes. Sellegi paari teine mäng peetakse Vancouveris homme õhtul.