Palgalimiidi suurus on üle 6 miljoni dollari aastas – Devilsi leping klapib sellega, kui 102 miljonit dollarit võrdselt 17 aasta peale ära jagada. Kuid kuna 27-aastane Kovaltšuk oleks lepingu lõppedes 44 aastat vana, ei usuta NHL-is, et mängumees tegelikult nii kaua jääl kavatseb püsida. Viimase viie hooaja palgaks nägi leping ette 550 000 dollarit, ning NHL kahtlustab, et see on sisse kirjutatud vaid selleks, et kogu palganumbrit kunstlikult alla viia. Muidu küünivad Kovaltšuki palgasummad kuuest miljonist kahel esimesel aastal kuni 11,5 miljoni dollarini viiel järgmisel järjestikusel hooajal. Seejärel hakkaks summad taas langema.

Pole valesti teinud

Klubi mänedžer Lou Lamoriello tunnistas üleeilsel pressikonverentsil isegi, et leping sõlmiti meelega nii pikk, et õnnestuks vastu tulla hokimehe kõrgetele palganõudmistele ja samal ajal jääda NHL-i kehtestatud limiidi piiresse. „Kuid me pole sellega midagi valesti teinud ega reegleid rikkunud. See on seaduslik ning klubi omanikud leidsid, et seda tuleks teha.”

Ei Devils ega mängumees pole NHL-i otsust veel kommenteerinud, kuid Kovaltšuk kinnitas juba varem, et temal oli kindel plaan mängida kuni lepingu lõppemiseni. „Tahtsin teha pikaaegset diili, et oleksin elu lõpuni kindlustatud,” väitis mees pressikonverentsil, kus ta lepingule alla kirjutas. „See oli minu elu kõige raskem otsus, kuid selline võimalus tuleb vaid kord elus. Olen väga õnnelik ja rahul. Minust saab elu lõpuni Devilsi mängija.”

Sellest hoolimata peab klubi nüüd aga lepingu ümber tegema, kui just ei sekku NHL-i mängijate ametiühing NHLPA, kes võib nõuda sõltumatu arbiitri sekkumist, kirjutab New York Times.

Vahepeal sepitseb Devils aga juba uut lepingut. Sihikule on võetud teine hokistaar, Zach Parise, kelle leping klubiga saab järgmisel aastal otsa. Hooaja lõppedes saab temast vabaagent, keda soovivad oma ridadesse palgata ilmselt mitmed mainekad klubid. Lepingupakkumised tõotavad tulla nii summalt kui ka pikkuselt üsna sarnased Kovaltšuki omaga.