Niinemägi ja Arak mängivad koos alles esimest suve. Seetõttu üllatas nende võit rahvusvaheliste kogemustega paaride ees. Niinemägi on küll vana "rannahunt" ning ka Arak on eelmistel suvedel liival mänginud, ometi hinnatakse just kokkumänguaastaid.

Meistrivõistluste finaali jälgis umbes tuhat huvilist ning neil ei tulnud pettuda. Tunni ja kümne minuti jooksul nähti ilusaid ründelööke, lootusetute pallide päästmist, pikki pallivahetusi. Niinemägi-Arak tegid mõlema geimi alguses vahespurdi ja hoidsid edu lõpuni - 12:8, 12:8.

Laupäeval magasid kullamehed alguse maha

Samad mehed olid vastamisi ka laupäeval plussringi poolfinaalis, siis võitsid Kaisid 15:10. "Jäime kohe 0:5 taha, vahet enam tasa teha ei õnnestunud. Alguses ei tohi magama jääda," hindas Niinemägi võimalusi finaali eel.

Kullamängus asusid Kaisid juhtima 2:0. Publiku sümpaatia võitnud Niinemägi-Arak olid siiski võitlusvalmis. Hea blokiga teeniti kaks punkti, suurepärase kaitsetööga veel kaks. Kaarel lõi napilt auti ning mitme järgmise punkti ajal valitses Kaiside leeris paras segadus. Peagi näitas tabloo 8:3.

Kaisidele tuli elu sisse seisul 4:11. Kristjan lõi palli punktiks, hoolika kaitsega nihkuti veel lähemale. Niinemägi-Arak ei saanud rünnakut korralikult käima ja Kaisid keerasid veel ühe pika pallivahetuse enda kasuks. Kaheksast punktist enamat siiski ei saadud, sest Kristjani ebaõnnestunud tõste järel lõpetas Araku löök geimi.

Kaisid võitlesid lõpuni

Teises geimis hiilgas Arak blokis ja Niinemägi kaitses. Aplaus saatis Pärnu vennaste Kaisidegi tegemisi, aga vastased olid elu vormis. Kaisid jäid taha 4:8. Siis pidas paaril korral blokk, üles toodi mitu ründelööki. Seis 7:8 püsis väga pikalt. Lõpuks aimas Niinemägi Kaarel Kaisi löögi suuna ja lõi kohe 9:7. Viimased punktid olid mängu ühed parimad, Niinemägi-Arak võitsid teenitult. Senisest üheksast omavahelisest kohtumisest seitsmes peale jäänud Kaisid teenisid hõbeda samuti auga välja.

Poolfinaalis alistasid Niinemägi-Arak tiitlikaitsjad Keele-Kreeni. Tasavägise alguse järel hakati vähehaaval edu suurendama, lõpuks võideti 15:10. Teises poolfinaalis asusid Kaisid Mait Pärgi ja Ardo Kasela vastu juhtima 12:0, noored kaaslinlased seljatati 15:4.

Kullapaar sündis lennujaamas

Elu koosneb sageli juhustest, kullapaari sünnile aitas kaasa Eesti saalivõrkpallikoondise viimine MM-valikmängudele. Mai alguses, tagasiteel Rootsist lõid Niinemägi ja Arak lennujaamas (!) käed.

"Tegime õigel ajal elu mängu," muhelesid 32-ne Niinemägi ja temast üksteist aastat noorem Arak. "Esimene turniir läks hästi, sealt saime indu juurde. Kuid sekka tuli mõni kehvem võistlus, kullast enne meistrivõistlusi suurt unistada ei julgenud."

"Keskendusime oma mängule. Ma ei mõelnud seisu peale, äkki kohtunik ütles, et esimene geim on läbi," kirjeldas Niinemägi finaalielamusi.

"Tahame järgmisel suvel maailma taset näha," kinnitasid võidumehed. Alistatute hulka kuulusid ju maailma- ja Euroopa karikavõistluste etappidelt korralikke kohti noppinud paarid. Niinemägi kolib Soome-aastate järel Eestisse. "Nüüd on üha rohkem põhjust siia jääda," vihjas ta edukale rannavollehooajale. Arak jätkab sügisel tõenäoliselt senises koduklubis Viljandi Volles.

Avo Keel pelgas juba meistrivõistluste eel võimalust Niinemäe ja Arakuga kohtuda. "Vastased eksisid väga vähe, ka lõi nende venitamistaktika meie rütmi sassi. Kaisid oskavad nendega paremini mängida, meile on jälle Kaisid sobivamad vastased. Muidugi oleme pettunud, kuid ega elu seisma jää," ütles Keel pärast poolfinaali.

Naistest võitsid Sotnikova-Vumba

Naistest polnud vastast paarile Tatjana Sotnikova-Evely Vumba. Finaalis püüdsid Evelin Lepa-Kätlin Oja vastu hakata. Lepa-Oja asusid esimeses geimis juhtima 5:4, kuid see oli ka kõik. Sotnikova-Vumba mängisid stabiilsemalt ning võitsid 12:5, 12:4.

VILLE ARIKE

Pärnu