Samal ajal pole saladuseks, et Jari Litmanen on hea sõber Nõmme Kalju presidendi Kuno Tehvaga, ka on soomlane Tallinnas viibides mitmel puhul Kaljuga koos trenni teinud ning on ka sel nädalal Nõmme klubi treeningutel kaasa löönud. Kas Iltalehti kirjutisel on seekord tõepõhi all või on tegemist vaid kuulujutuga?

Kuno Tehva sõnul pole klubi Litmasega läbirääkimisi siiski pidanud. „Jari on teist aastat Kaljuga trenni teinud ning käis meie trennis ka eile ja täna (üleeile ja eile – toim), kuid seda, kus ta karjääri jätkab, oskab küll vaid tema ise öelda,“ ütles Tehva. „Arvan, et kõik Eesti klubid on teda oma ridadesse kutsunud, kaasa arvatud Kalju. Otsuse teeb ikkagi Jari. Kõik muu on spekulatsioon.”

Absurdne mõte

40-aastane ründaja, kes viimased paar aastat on pallinud Soome klubis FC Lahti, on oma karjääri jooksul mänginud ka sellis-tes kuulsates klubides nagu Amsterdami Ajax, FC Barcelona ja Liverpool. Kas Nõmme Kalju saab endale sellise mastaabiga pallurit üldse rahaliselt lubada?

„Kõik oleneb kokkulepetest,” nendib Tehva ebamääraselt. „Ma ei usu, et kõne alla tuleks variant, à la Kalju palkab Litmase. Aga alati on igasuguseid imeasju, millele võib mõelda.”

Tehva sõnul on soomlasest pallur sellise järgu vutistaar, et Eesti jalgpallis ei leidugi klubi, mille pakkumine talle võiks rahaliselt motiveeriv olla. „Raha, mis tema on jalgpalliga teeninud, on piisavalt suur, et Eesti liiga ja Nõmme Kalju ei küüni selleni kuidagi. See on isegi natuke absurdne mõte.”

Seega sõltub Litmase otsus ilmselt puhtalt tema ja tema perekonna tulevikuplaanidest, kus soovitakse edaspidi püsivam elupaik sisse seada. „Kas ta tuleb või ei tule, kus ta mängib ja mida teeb, on puhtalt Jari otsus,“ rõhutab Tehva veel kord. „Arvan, et see on ka tal endal veel lahtine, nii et praegu on kõik spekulatiivne. Aga imed võivad juhtuda.”