Kuidas hindad Eesti sportlaste etteasteid kergejõustiku MM-il?

Vastab Erki Nool,

kümnevõistluse olümpiavõitja

Eesti sportlased on esinenud nii, nagu pidanuksidki esinema. Ebarealistlik on unistada, et keegi hüppab MM-il üle oma varju. Need, kes tunnevad end väga pettununa, peaksid tiitlivõistluse järel arukate abilistega maha istuma ja emotsioonideta otsustama, kelle käe all edasi treenida, kes on sobivad nõuandjad ja kuidas hakata professionaalsel tasemel sportima.

Ei saa ennast lohutada jutuga, et samm ei klapi või ei leidnud hoojooksu rütmi. Kui Kaie Kand ei tee midagi selleks, et saada paremaks, on raske oodata tulemuse paranemist. 200 m jooks ja kaugushüpe on aastaid olnud tema kirstunaelad. Miks ta siis Eesti meistrivõistlustel nendel aladel ei osalenud? Tõugaku kuuli heitjate seeriavõistlustel. Kui treeningul saad viieteistkümnest katsest korra 14 meetrit, ei tähenda see, et suudad seda alati!

Pärast Helsingi MM-i soovitasin le­hejutus Taavi Peetrel alustada pöörde­ga tõukamist. Treener Ants Kiisa oli selle peale pahane. Aastad lähevad, tulemus ei parane. Lõppvõistlusele pää­sust ei jäänud puudu 20 sentimeetrit, vaid kolm aastat sihikindlat tööd.