Nool on Birminghamis Eesti medalilootus, kellel head võimalused vanade konkurentide seltskonnas pinnale jääda. Varasematelt MM-idelt on Noolel ette näidata kaks hõbemedalit: Pariisist 1997. aastal 6213 ja Maebashist 1999. aastal 6374 punktiga.

Madalad kohad ei huvita

Ennast alati maksimumile häälestav Nool tahab Birminghamis heidelda ainult siis, kui sooritusvõime lubab medalivõitlusse sekkuda. “Praegu oma seisundist täit ülevaadet pole, üks treening ei anna piisavat alust. Minu kurss on osavõtule. Võib juhtuda ka nii, et sõidan kohale, kuid jätan otsuse tegemise paarile võistluseelsele päevale. Viies-kuues koht, mille poolhaigena võisteldes võiksin saada, pole muidugi minu eesmärk,” leiab Nool.

Lisaks Euroopa tippudele toob Birminghami külakosti USA esikäsi Tom Pappas, kellest tükk aega polnud midagi kuulda, kuid kelle nime leiab nüüd ameeriklaste ülesandmislehelt. Tänavuse hooaja parim kogusumma kuulub venelasele Lev Lobodinile 6412 punktiga. Noolele teadaolevalt on Lobodin praegugi heas hoos.

Kaks järgmist, kümnevõistluse maailmarekordimees Roman Šebrle (Tšehhimaa, 6228) ja Nool ise (6044) tegid oma parima Tallinnas Reval Hotels Cupil.

Venelane Aleksandr Pogorelov kogus maa meistrivõistlustel 6028 silma nagu ka islandlane Jon Arnar Magnusson Tallinnas. Nende meestega peaks medalisoosikute ring piirduma, kui ei üllata allergiaprobleemide käes vaevlev tšehh Tomaš Dvorak või prantslane Laurent Hernu.

Seitsmevõistlus on Birminghamis kavas laupäeval ja pühapäeval.

Põnevad vastaseisud

Eesti saadab sise-MM-ile kaks kergejõustiklast, Noole kõrval ka sprinteri Argo Golbergi. Viimasel on küll pääsunorm täis, kuid Golbergi peasihiks saab olla üksnes kogemuste hankimine. “Edasipääs eeljooksust oleks juba selge preemia,” kõlab Golbergi seisukoht.

1991. aastal avatud ja 51 miljonit naela maksma läinud National Indoor Arena mahutab 13 000 pealtvaatajat. Ainsana Suurbritannia siseareenidest on seal kuue rajaga ovaal. Aegade jooksul on seal püstitatud 10 maailma siserekordit, neist viimasena Svetlana Feofanova naiste teivashüppe mark (4.77) 21. veebruaril.

Feofanova ja ameeriklanna Stacy Dragila duelli reklaamivad korraldajad kui MM-i üht tipphetke. Dragila vastas Feofanova rekordile USA meistrivõistlustel 2. märtsil 4.78-ga.

Suuri vastasseise on veelgi: tõkkesprindis Colin Jackson versus Anier Garcia või kolmikus Jonathan Edwardsi ja Christian Olssoni vahel. Kohal on staarid nagu Haile Gebrselassie, Maria Mutola, Muriel Hurtis, Īanna Block-Pintussevit‰, Gabriela Szabo jt. Välishooajale keskenduvad Hicham El Guerrouj ja Tim Montgomery, vigastuse tõttu ei tule Birminghami Ivan Pedroso ja Maurice Greene.