Eile sõitis Eesti kergejõustikukoondis EK-sarja esiliiga võistlusele Lappeenrantasse ilma Nooleta. “Otsustasin selle võistluse ikkagi vahele jätta, et mitte pärast kahetseda. Neelan üheksa päeva antibiootikume ja usun, et saan ennast juuli alguseks, kui Tallinnas toimub kümnevõistluse EK-sarja võistlus, töökorda,” märkis Nool eile optimistlikult.

Haigus püsis varjus

Noole kahtlused, et tegemist võib olla talvel läbi põetud viirushaiguse järelmõjudega, osutusid spordiarst Rein Jalaku arvates õigeks. “Tundub küll, et tegemist on haiguse uue ägenemisega. Eestis on praegu siiski kaks ravimit, millest – loodan väga - on Erkile abi. Hea märk on see, et Nool jooksis teisipäeval Tartus 100 m korraliku ajaga. Aga ühekordne sprint ja kahepäevane kümnevõistlus on erinevad asjad,” kommenteeris Jalak.

“Uued vereuuringud teeme paari nädala pärast. Tahan uskuda, et Erki saab Tallinnas startida. On oht, et kui haigust täielikult välja ei ravita, võib kahjustuda südamelihas, ja see on juba väga tõsine asi,” lisas Jalak, mainides, et viimasel ajal on sportlaste seas see haigus üpris laialt levinud.

Hing rinnus kinni

Nool märkas juba mõnda aega, et lõigutreeningud on liiga kurnavad. “Joosta korduvalt kaheminutilise pausiga 250-400 meetriseid lõike pole päris tervenagi kerge. Nüüd oli hing paelaga kaelas. Selge viide, et kõik pole korras. Loodan siiski, et saime õigel ajal jaole,” arvas Nool, kes pole treeninguid katkestanud.

“Koormust ja intensiivsust tõmbame alla. Tehnikat võib lihvida. Küsimus võib olla selles, kui palju haigus, ravi ja kergem treening Erki töövõimet alandab. Minagi loodan parimat,” pakkus Noole treener Andrei Nazarov.

Nool haigestus talvel enne Birminghami sise MM-i. Läks võistlema poolpidusena ja katkestas. Ka välishooaja avastart kümnevõistluses Prantsusmaal Arlesis jäi pooleli. Kavandatud treeninglaagrid on Nool läbi teinud, küll on aga ära öelnud mõnest võistlusest.