KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juhi Mirja Adleri sõnul on huvi sihtasutuse käenduse vastu tõesti järjest suurenenud. Mullu käendati juba 63 miljoni ulatuses laene, mis jääb küll alla rekordilisele 2008. aastale, kuid kui laenude kogumahtu vaadata, on KredExi osakaal praegu märkimisväärselt suurem kui toona. Kui näiteks 2006. aastal moodustasid sihtasutuse käendusel antud laenud kõigest 3% kogumahust, siis tänavu kahe esimese kuuga on nende osa kasvanud juba 14%-ni.

KredEx käendab noorte perede ja alla 30-aastaste vähemalt keskeri- või kutsekeskharidusega spetsialistide eluasemelaene, mis võimaldab neil saada kodu soetamiseks laenu väiksema omafinantseeringuga ja lisatagatiseta. Kui tavaliselt küsib kommertspank laenu sissemakseks vähemalt 20% laenust, siis KredExi käendusega peab alustuseks olemas olema 10% summast.

Raamatupidajana töötav Liis on üks neist, kes soetas endale hiljuti kodu just Kred­Exi abiga. „Minu jaoks oligi selline variant ainulahendus, sest lisatagatist ei oleks mul kuskilt võtta olnud ja vähemalt 20%-lise omafinantseeringuks kuluva rahasumma kokku saamiseks oleks läinud palju kauem aega kui nüüd 10% puhul. Nagunii hakkavad kinnisvara hinnad tõusma ja seega otsustasin, et kauem enam oodata ei tasu, sest võib-olla ei oleks hiljem seda 10%-gi kokku saanud,” rääkis ta.