Iga ralliga aina enam arenev Ausi tiimikaaslane Egon Kaur saavutas Paide rallil kolmanda koha ja tõusis ka meistrivõistluste arvestuses 35 punktiga kolmandaks. Neljas oli Paide Margus Remmak ja viienda koha saavutas Margus Murakas.

"Ei oskagi öelda, kuhu see esimese päeva edu kadus," nentis Rainer Aus. "Eks teise päeva hommikustel kiiruskatsetel kaotasin veidi aega ka seetõttu, et olin esimesena rajal ja lahtist kruusa oli palju. Aga päris selle süüks ka ajada ei saa. Meistrivõistluste arvestuses muutus olukord minu jaoks veidi raskemaks, aga lootus kustub viimasena."

Suure A-rühma karikavõistluste arvestuses jätkub heitlus tiitlile Jaanus Murakase, Slava Popovi ja Georg Grossi vahel. Paide rallil saavutas kõrgeimad punktid Popov, teine oli Murakas ja kolmas Gross. Punktitabel aga näeb välja järgmisena: Murakas 52, Popov 42 ja Gross 32 punkti.

"Olen tulemustega väga rahul, eriti esimese päeva kiiruskatsete omadega," kommenteeris karikasarja liider Jaanus Murakas. "Kaks katsevõitu, millest üks kruusal, pakkusid eriti rahuldust. Ilmselt tuleb kahel viimasel etapil meil veel Slavaga tihe lahing tiitli pärast."

Kuni kaheliitriste autode klassis näitas väga head kiirust hiljaaegu ka Soome MM-rallil klassivõidu noppinud Kaspar Koitla. 18-aastane noormees kogus Paidest võidupunktid ja et senised meistrisarja favoriidid Aigar Pärs ja Ott Tänak punkte Paidest juurde ei teeninud, tõusis Kaspar Koitla oma klassis meistrisarja liidriks. Aga punktiheitlus selles klassis on eriti tihe, sest Koitlal punkte 43, Pärsil 40 ja Tänakul 39.

"Tegelikult oli kahju, et Ott katkestas, sest oleks ikka hea olnud oma aegu tema omadega võrrelda," tõdes Kaspar Koitla. "Aga meistritiitlile veel ei mõtle. Sõidan need kaks rallit ära ja eks pärast paista, mis koha saavutasin."

Rahvuslikus rühmas kindlustas oma liidrikohta meistrivõistluste arvestuses Einar Laipaik, kelle suurim konkurent Lembit Soe oli sunnitud Paide rallil katkestama. Punkte on neil vastavalt 60 ja 39.

"Väiksema eesmärgiga, kui meistritiitel, ei saanudki hooaega alustada," kommenteeris Laipaik. "Ja eks nüüd veidi kergemaks läks küll. Aga järgmisel võib jälle mul midagi juhtuda, nii et loota katkestamistele kah ei saa."

Meistrisarja eelviimane etapp toimub nelja nädala pärast ja selleks on 28. ja 29. septembril sõidetav Viljandi ralli.

REIN LUIK,
Racing Publishing/Eesti Autospordi Liit