Klubi spordidirektor Erik Meijer teatas 1,76 meetri pikkuse Ojamaa palkamisest kolmapäeval, päev enne nooruki 19. sünnipäeva. „Henrik on oma pikkuse juures väga väle mängija ning suudab ohustada tervet kaitseliini,“ kirjeldas Meijer Kickeri vahendusel särgi numbriga 20 saavat Ojamaad. „Tegu on mängijaga, kes sulle ikka väga pinda käia suudab.“ Meijer avaldas ühtlasi usku, et Inglismaal Derby County noorteakadeemias jalgpallurioskusi lihvinud Ojamaa mänguline stiil Alemanniale sobib.

Ojamaa ise oli Alemanniaga liitudes loomulikult ülimalt rõõmus. „Tundsin Aachenis end juba aprilli lõpus proovitreeningutel käies esimesest päevast saadik väga hästi. Alemannia tundub olevat väga lahe klubi ning Erik juba tutvustas mulle väga selget tulevikunägemust klubi käekäigust,“ lausus ta.

Ojamaa liitub Aacheni meeskonnaga vahendustasuta, kuna noormehe senine tööandja Derby County ei soovinud tema lepingut jätkata. Lisaks Ojamaale on Alemannia järgmiseks hooajaks meeskonda soetanud veel Thomas Zdebeli ja Tobias Feisthammel, kes läinud hooajal kuulusid vastavalt Leverkuseni Bayerisse ja VfB Stuttgarti.

Alemannia on viimastel aastatel korra ka Saksamaa kõrgeimasse ehk 1. Bundesligasse kuulunud – hooajal 2006/2007 saadi hooaja kokkuvõttes eelviimane ehk 17. koht. Muidu on klubi mänginud peamiselt Saksamaa esiliigas (2. Bundesliga), vaid 1960. aastate lõpus oldi kahel hooajal samuti meistrisarjas.