Laupäeval alagrupis piirdus Aleksejeva kolme võidu ja kolme kaotusega, kuid 15:6 paremusega austraallanna Adele Haswelli vastu, kindlustas pääsu 64 tugevama hulka.

Kaks aastat tagasi juunioride maailmameistriks tulnud Aleksejeval tuli eile avaringis mõõgad ristata Sydney olümpia hõbeda ja mulluse MM-i pronksi, maailma edetabelis üheksandal kohal oleva šveitslanna Gianna Hablützel-Bürkiga. Aleksejeva sai raske, kuid hinnatava 15:13 võidu. Teises ringis alistas Aleksejeva Monika Lampowska Poolast 11:9 ja pääsuks veerandfinaali ka hiinlanna Na Li 10:9. Sealjuures jäi Aleksejeva 5:9 kaotusseisu, kuid suutis normaalaja lõpuks viigistada ning tegi lisaajal otsustava torke.

“Hindan Olga matši hiinlannaga parimaks,” ütles Kaminski. “·veitslanna on küll olümpiahõbe, kuid euroopaliku, meile tuttava stiiliga. Hiinlannad aga on just harjumatu stiili tõttu väga rasked vastased.”

Teistel Eesti naistel nii hästi ei läinud. Maarika Võsu sai 25., Heidi Rohi 48. ja Irina Embrich 56. koha. Võsu võitis laupäeval alagrupis kuuest kohtumisest viis ja pääses kohe 64 parema sekka. Eile alistas Võsu Margrete Mörchi (Norra) 15:13, kuid kaotas seejärel Britta Heidemannile 10:15.

Rohi sai alagrupis kolm võitu ja kolm kaotust ning 64 hulka pääsemiseks tuli veel alistada jaapanlanna Yumi Kikuyama (15:11). Ele aga jäi Rohi juba avaringis 12:15 alla ukrainlannale Nadina Kazimirtšukile.

Ka Irina Embrich sai laupäeval kolm võitu ja kolm kaotust, kuid pääses 64 hulka tänu lisaajal saadud 15:14 võidule mullu Venemaa naiskonnas maailmameistriks tulnud Karina Aznavurjani üle. Eile aga pidi Embrich esimeses ringis tunnistama rootslanna Maria Isaksson 15:12 paremust. “Oleks võinud paremini minna,” võttis Kaminski teiste naiste esinemise kokku.

Naiste epees osales 132 vehklejat 47 riigist.