Pekingi olümpiaküla on homsest valmis maailma paremaid sportlasi vastu võtma. 205 olümpiadelegatsioonist on Hiina pealinna saabunud juba 35 riigi esindajad.

Olümpiakülas asuvad teemajad, kohvikud, restoran 5000 inimesele, juuksurisalong, postimaja, tuletõrjemaja, raamatukogu, kliinik ning hulganisti poode. Lääne ja Aasia köök on avatud 24 tundi ööpäevas, vahendab AP.

Restoranis pakutakse olümpialastele traditsioonilisi Pekingi roogasid, lisaks on sportlastel võimalik tellida meelepärast toitu otse hotellituppa.

Olümpiakülas elab mängude ajal 16 000 sportlast, treenerit, ametnikku. “Soovime, et küla oleks mõnus paik kõigile osavõtjatele,” sõnas Deng Yaping, lauatennise olümpiakuld, kes ühtlasi vastutab olümpiakülas toimuva eest.

Küla asub 25-minutise jalutuskäigu kaugusel peamistest olümpiahoonetest. 163 aakri suurusel maa-alal asuvad korterid müüakse pärast olümpiat maha, ühe korteri hind jääb poole miljoni ja miljoni dollari vahele.

Eile avati ka meediaküla. “Vaatamata meie erinevale nahavärvile, keelele ja rahvusele, oleme siis kõik ühe sooviga – rääkida maailmale olümpiamängudest,” sõnas Zhao Junfang korralduskomiteest. Peking ootab mängudeks üle 30 000 ajakirjaniku kogu maailmast.