“Olümpialinna valimisvõitluse ajal kinnitasime, et atleedid saavad tipptasemel elupaiga ning täitsime lubaduse,” sõnas külavanem Graham Richardson. “Esmakordselt elavad kõik olümplased ühes paigas.

Garaazhist sai tuba

Souli OMi aegu torisesid paljud, et 23korruselises hoones pole võimalik etteasteks korralikult valmistuda. Meie külas on 800 kõigi mugavustega majakest.”

Richardson jättis targu märkimata, et mõnda 4 magamistoaga majja, kus, tõsi, on teisigi tube, surutakse 26 atleeti. Isegi garaazhist on kohandatud ajutine eluruum. Eraldi toa saavad vaid delegatsioonide juhid. Seevastu võivad elanikud olümpialogoga teki koju kaasa võtta. Ning eriti pikad atleedid saavad kasvule vastavad voodid ja linad.

Olümplased võivad mustad rõivad pesusse anda täiesti tasuta. Kodus peaks masin töötama 15 aastat järjest 24 tundi päevas, et puhtaks küürida sama suurt pesu hulka kui olümpiamängudel.

Juutidele kosher toit

Kui kõht tühjaks läheb, võib sammud seada maailma suurimasse, 4900 inimest mahutavasse sööklasse, mis on avatud ööpäevaringselt. “Ilmselt peavad treenerid valvekorra sisse seadma, sest toidud on ääretult maitsvad,” muigas Richardson. “Võtad tükikese seda, killukese toda ning oledki ülekaalus.”

Lisaks austraaliapärasele toidule võib nautida euroopa, ameerika, itaalia, tai, hiina ja india köögi hõrgutisi. Juudid saavad kosher-toitu ja muhamedi usku rahvale leidub kõike vajalikku.

Alkoholivaba kokteil

“Kui olümpiakülas puuduksid lõbustused, läheksid sportlased peast lolliks,” kinnitas endine Austraalia ujumiskoondise treener Laurie Lawrence. Esimesena testisid meelelahutuspaiku politseinikud ja jäid rahule. Videomängude saalis läksid mundrimehed nii hasarti, et nad tuli käsu korras minema kupatada.

Kinosaalides näidatakse uusimaid filme ning amfiteatris korraldatakse päeviti mitmeid kontserte. Ööklubis Shed Disco saab paraku vaid alkoholivabu kokteile, kuid see-eest võib automaadist peoga preservatiive kaasa haarata.

Kui Austraalia poksija Rick Timperi nägi tänavakorvpalli platse, kostis ta suust rõõmuröögatus. “Ajame meeskonna kokku ja võtame õhtul kõik soovijad vastu,” kuulutas Timperi. “Mõni lahkub küll verise põlvega või peaga, ent sport ja valu käivad käsikäes.”