Tänavuse festivali programmis on lisaks Tallinnale kontserdid Tartus, Pärnus, Taageperas, Lohussuus, Kullamaal, Nissis, Valgas, Kodaveres, Mustvees ja Käsmu kirikus. Ühtekokku toimub 25 erinevat kontserti.

1. ja 4. augustil on võimalik osaleda ekskursioonidel, kus tutvutakse Eestimaa kirikute ja orelitega.Giidiks Andres Uibo.

Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival sai alguse aastal 1987, kui kolm noort organisti, Edouard Oganessian Vilniusest, Aleksei Shmitov Moskvast ning Andres Uibo Tallinnast olid pälvinud laureaaditiitlid Kishinjovis toimunud üleliidulisel organistide konkursil kevadel 1987 ning lunastanud õiguse teha ajalugu ning esimest korda Nõukogude Liidu ajaloos osaleda rahvusvahelisel organistide konkursil kapitalistlikus riigis, Lääne-Saksamaal Speyeri linnas.

Vahetult enne väljasõitu Speyerisse oli aga veel kohustus mängida oma kavad ette autoriteetsele zhüriile.Nii tekkiski ühel laureaadil, Andres Uibol mõte, viia ettemängimine läbi Tallinnas ja nii, et esinevad nii konkursile sõitjad kui ka zhürillikmed ise.

Esimene festival 1987 kandis nime NIGULISTE ORELINÄDAL, ning selle ürituse suur kordaminek (pääsmed olid välja müüdud juba mitu kuud enne festivali algust), pani aluse edasistele festivalidele.
Tänaseks on Tallinna Rahvusvaheline Orelifestival üks kõige tähtsamaid orelimuusika suurfoorumeid maailmas.

Tallinna XXX Rahvusvahelise Orelifestival kestab 7. augustini. Tänaõhtuse oreliöö pilet maksab kaks eurot, reedel toimuv festivali avatseremoonia Tallinna Toomkirikus on tasuta.