Loos andis eelise Cambridge’ile, kes sai seetõttu klassikalisse Surrey kurvi siseneda esimesena. Vaatamata sellele sõideti võrdselt ning ühe miili punktis näitasid ajamõõtjad sekundi pealt võrdset aega. Ka Hammersmithi silla alla jõudes oli seis sisuliselt muutumatu, sest Cambridge juhtis vaid 0,7 sekundiga.

Väga tihe konkurents sundis võistluste peaarbiitrit andma mõlemale oktetile rohkelt hoiatusi, sest nii mitmelgi korral käisid paatkondade aerud vastasvõistkonna aerude vastu. Kui sõita oli jäänud veerand distantsist tõstis Oxford järsult tempot ning kordas mullust taktikat – ka siis olid nad peaaegu samas kohas piisava edu sisse saanud, et sõit kindlalt võita. Barnesi silla all, finishis, oli võitjate edu kolm ja pool paadipikkust ning ajaks saadi täpselt 17 minutit.

Oxford vähendas üldist kaotusseisu

Tänane võit oli Oxfordi jaoks viimase viie aasta jooksul juba neljas ja nende kaotuste üldseis vähenes vaid neljani – 2009. aasta seisuga on Cambridge’il 79 võitu Oxfordi 75 vastu.

Võitjakaheksases sõudsid Michal Plotkowiak, Colin Smith, Alex Hearne, Ben Harrison, Sjoerd Hamburger, Tom Solesbury, George Bridgewater, Ante Kusurin ja roolimees Colin Groshong.