Ajavõtt on elektrooniline ja igale jooksjale kinnitatava kiibi abil jõuavad tulemused arvutitabelitesse pärast lõpetamist hetkeliselt. Paide - Türi distantsil selgitatakse parimad kuues vanuseklassis, peamiselt noortele jooksjatele mõeldud Kirna - Türi trassil peetakse arvestust neljas vanuseklassis. Põhijooksule eelnevad nii Paides kui Türil lastejooksud 3-11-aastastele, kus distantsid on vastavalt eagruppidele 100 - 2800 meetrit. Laste- ja minijooksude algus on mõlemas linnas kell 10.

Paide - Türi distantsil on neli ja Kirna - Türi distantsil kaks auhinnalist vahefinišit, mis kindlasti lisavad võistluspinget. Põhidistantsi esimene vahefiniš on stardist 400 meetri kaugusel ja annab võimaluse ka sprinteritele. Kirna - Türi distantsi esimene vahefiniš on stardist 800 meetri kaugusel.

Paide-Türi Rahvajooksu võitjaau on 25 aasta jooksul tunda saanud 14 meest ja 14 naist. Edukaim jooksja on olnud Vjatšeslav Košelev, kes viimase seitsme aasta jooksul on lõpetanud neli korda võitjana ja kolmel korral teisena. Aastal 2000 noppis sillamäelase eest võidu leedulane Pavelas Fedorenko, 2002. aastal Pavel Loskutov ja 2003. aastal Margus Pirksaar. Kui Košalev peaks ka tänavu võitma, oleks ta ka esimene jooksja, kes võitnud neljal aastal järjest.

Kolm järjestikulist võitu on lisaks temale ka praeguseks Prantsusmaal elaval Jevgeni Agapovil, kes oli Paide - Türi Rahvajooksul kiirem aastatel 1990-1992. Naiste arvestuses on olnud edukaim Järva-Jaani jooksja Tiina Idavain, kelle koduses auhinnakapis on viis võidukarikat.

Kuma Raadio teeb rahvajooksust otseülekande, mis annab raja ääres olevatel pealtvaatajatel võimaluse olla kursis ka teistel rajalõikudel toimuvaga. Samuti on raadio võtnud ülesandeks edastada operatiivselt korraldajatepoolset informatsiooni nii jooksupäeva hommikul kui eelnevatel päevadel.

Jooksule registreeruda on kõige lihtsam internetileheküljel www.rahvajooks.ee. Kuni 23. septembrini on osavõtumaks täiskasvanule 90 krooni, õppuritele ja pensionäridele 40 ning lastele 20 krooni. Hiljem osalemistasu suureneb ning jooksu toimumise hommikul tuleb rajale saamise eest tasuda juba 250 krooni.

MATI PALMET,
Paide-Türi rahvajooksu pressiesindaja