Kuna tegemist juubelijooksuga, planeerisid korraldajad tuua starti võimalikult palju varasematel aastatel võidurõõmu maitsta saanud sportlasi. Kokku 29 senisest võitjast tuli rajale 11 naist ja 8 meest, nende hulgas ka viiekordne võitja Tiina Idavain ja 1982. aastal esimese Paide - Türi rahvajooksu võitnud Viljo Emajõe ja Aili Popova-Siht. Kaugeim külaline oli 1991. aastal jooksu võitnud Jane Salumäe, kes lendas korraldajate kutsel neljaks päevaks oma praegusest elukohast Hispaanias sünnimaale. Kohtumisel meediaga väitis jooksukuulsus, et kindlasti ei osale ta enam maratonidel ja on aktiivse treenimise lõpetanud. Sellegipoolest sai ta absoluutarvestuses 41. koha ja temast ettepoole jäi vaid kolm naist - 16-aastane Läti pikamaajooksu suurlootus Daniela Fetcera, eelmise aasta võitja Jekaterina Patjuk ning 2004. aasta võitja Sigrid Valdre.

Meeste jooksus jätkus pinget kolmanda kilomeetrini, mil vahefinišiauhinda jahtinud Margus Pirksaar oma tahtmise sai. Seejärel võttis Pirksaar tuurid maha võttis, et mitte rikkuda treeninguplaani kahe nädala pärast Saksamaal peetavaks maratoniks valmistumisel. Juhtpositsioonile asunud Košelev ei andnud konkurentidele  mingit lootust. Võitjale 1.02-ga kaotanud Tiidrek Nurme tunnistas finišis, et ka tema läks võidumõtetega rajale, kuid Sillamäe jooksukuulsuse vastu võimalusi ei olnud. Nii nagu mullu, lõpetas kolmanda kohaga Kaupo Tiisler, neljas oli Taivo Püi, viies kahekordne (1997, 1999) rahvajooksu võitja Ahto Tatter ja kuues 2003. aastal esikoha saanud Margus Pirksaar.

Kui põhidistantsi pikkus oli 13,6 km, siis Kirna - Türi teekonna ettevõtnud pidid läbima 6,5 kilomeetrit. Lühema distantsi võitis Ronald Sookael, teise koha sai 15-aastane Jan Õiglane, kolmas oli Hardo Reinart ning naiste arvestuses võitis Anneliis Vahtramäe , teiseks tuli Kelly Nevolihhin ja kolmanda koha sai 13-aastane Liis Salla. Koos jooksjatega läksid Kirnas rajale ka kepikõnni harrastajad.

SPORTNET