Ent siis algasid hädad – viimati 6. juunil Roomas võidurõõmu maitsnud Kanepi on tänaseks kaotanud kuus matši järjest, viimati esmaspäeval Sloveenias Portorožis endast edetabelis 41 pügalat madalamal asuvale Valgevene esindajale Olga Govortsovale. Praeguseks maailma edetabelis 24. kohale langenud Kanepi pikas mõõnaperioodis on paljuski süüdi suve alguses kimbutama hakanud vigastused, mis põhjustasid järsu vormilanguse.

Eile läkitas Kanepi tiim meediale lühikese sõnumi Appinoga koostöö lõpetamise kohta, põhjendades sammu treeneri hõivatusega pereprobleemidega, mis ei laskvat tihti treeningprotsessis kaasa lüüa. „Seetõttu on Kaia otsustanud jätkata hooaja lõpuni treenerita,” seisis teates.

Pressiteate lõppu oli lisatud: „Kaia ega tiimi liikmed ei soovi hetkel arusaadavatel põhjustel anda intervjuusid ega kommentaare. Palume toimetustelt mõistvat suhtumist!” Tiim pidas sõna: Kanepi ja tema mänedžer Enn Pant jäidki eile Päevalehele kättesaamatuks.

Järgmisel nädalal USA-sse

Tennisisti isa Jaak Kanepi palus lasta asjadel enne kommentaaride jagamist veidi seedida. „Vara veel, sest see pole nii lihtne asi, kui võib tunduda,” ütles papa Kanepi. „Laseme asjadel paar nädalat laagerduda, mille jooksul peaks kõik ka kommentaaride andmiseks küpseks saama. Kellelegi meie tiimist ei meeldinud ju pärast Kaia ja Pablo teede lahkuminekut meedias vallandunud süüdistused. Ainult Eesti rahvale vist meeldis – vähemalt toona jäi selline mulje.”

Papa Kanepi hinnangul oli pressiteates tegelikult väga palju öeldud. „Lucal on kodus naine ja kaks last,” selgitas ta üleeilsest tütre ekstreeneri staatusesse sattunud Appino „hõivatust pereprobleemidega”. „Kaia va­jaks aga pidevalt juhendaja tähelepanu ja nõuandeid. Eriti ajal, kui tulemused jätavad soovida.”

Eestis viibiv Kanepi reisib järgmisel nädalal Põhja-Ameerikasse, kus osaleb enne viie nädala pärast New Yorgis algavat US Openit turniiridel USA-s Los Angeleses ja Cincinnatis ning Kanadas Torontos.