Laupäeval, 25. aprillil kell 10.40 algab Pärnu Kuursaali eest Pärnu 50.Tänavasõit jalgrattaspordis, mis on ühtlasi ka Eesti tänavasõidu meistrivõistluste teine etapp, teatab MTÜ Püha Loomaaed. Pärnu linna pikima traditsiooniga võistlusele oodatakse osalema ka eelmise aasta parimat ratturit Janek Tombakut.

Lisaks sportlastele pakume tegevust ka väikestele rattahuvilistele Pärka võidusõidul. Paaril viimasel aastal on võistlus olnud väga populaarne ja osalenud üle 100 lapse. Pärnu Kalevi Spordikooli maskott oravapoiss Pärka juhib lastesõite ja annab kõigile osalejatele kingitusi, paremusjärjestust ei selgitata. OÜ Autosõit korraldab vigursõidu, tutvustab nii lastele kui täiskasvanutele turvavarustust ning koos saab lahendada ka liiklusteste.

Pärnu tänavasõidu algatajad olid Kaarel Lehtsalu, Evi ja Erich Talmar, Helle ja Hillar Jõõts, Enn Sau, Avo Tohv, Avo Nurme. Läbi aegade on võistlustel osalenud kõik Eesti tippjalgratturid. Kui mitte oma tippaastail, siis noorteklassis kindlasti. Pärnus on võistelnud Ants Väravas, olümpiavõitja Aavo Pikkuus, Olavi Ulm, Jaan Kirsipuu jpt. Selle võistluse kaudu on kasvanud Pärnu sõidumehed ja praegused rattaspordi edendajad Runo Ruubel, Meeli Lippe, Meelis Järvekülg, Aivar Murd. Noorematest on märkimist väärt Tanel Kangert ja Rein Taaramäe.

Võistlus toimub alati aprillikuu viimasel nädalavahetusel, see on aastaid olnud ratturite hooaja avavõistlus (nüüd avatakse hooaeg nädal varem Kuressaares). Vaid üks kord on võistlus edasi lükatud, kuna maha sadas 10 cm lund. Võisteldud on erinevatel trassidel Pärnu kesklinnas ja rannarajoonis: Koidula pargis, Munamäel ja nüüd juba kaheksa aastat Kuursaali ees.

26. aprillil on plaanis Püha Loomaaia rattaralli, start kell 12.00 Pärnu Niidupargist. Osalema on koos profisportlastega oodatud kõiki rattahuvilised, jõukohase distantsi saab valida 20, 48 ja 76 km vahel. Karta ei tasuks midagi, kõige lühem distants 20 km on jõukohane kõigile, seda sõidavad ka 8-aastased lapsed koos vanematega. 20 ja 48 km distantsid on matkadistantsid, erilise mõnu annab koos teiste ratturitega startimine ja sõitmine, pärast tublit pingutust supisöömine ja ilusa kevadilma nautimine.