Pärnu kesklinna tenniseklubi korraldatud turniir lumelabidatennises peeti kolmes alagrupis. Eraldi arvestust peeti sportlastele ja prominentidele, paarismängus heitlesid esikohale sportlane ja prominent, kusjuures paarilise valimise õigus oli prominendil.

Proffide klassis võitis peaauhinna - maastikujalgratta, pärnakas Toomas Kuuda tennisist Hannes Raschinski ees. Kolmandaks tuli Villem Lapimaa.

"Võiks arvata, et lumelabidatennis on aristrokraatliku mängu rikkumine või primitiivseks muutmine, aga ei ole," ütles Kuuda. Tema sõnul on mäng kergesti jälgitav ka pealtvaatajale, kes mängu reegleid ei tunne, sest pall lendab aeglasemalt.

Prominentidest võitis turniiri Pärnu ärimees Jüri Lebedev Aleksei Tammiste ees, kes tunnistati publiku lemmikuks. Tammiste arvati enda sõnul prominentide hulka oma vanuse ja kehakaalu tõttu.

"Käärikul spordilaagrites oli tenniseseltskonda vähe, mina olin teistest üle ja nii võtsin lumelabida, et oleks võrdsem," meenutas Tammiste lumelabidaga tennisemängimise sünnilugu.

Esimene tõsisem turniir sai alguse Aleksei Tammiste ja Jaan Taltsi kihlveost. "ütlesin Taltsile, et sind võidan või lumelabidaga. See käis talle väga eneseuhkuse pihta, panime kasti shampust vahele ja tegime mängu ära," meenutas ta. Tookordse kihlveo võitis Tammiste, mängides lumelabidaga Taltsi vastu, kes mängis tennisereketiga. Aasta pärast sai Talts revanshi, võites Tammistet selleks turniiriks spetsiaalselt ostetud grafiitreketiga.

"Talts võttis asja nii tõsiselt, et palkas endale treeneri ja tegi paar kuud enne võistlust trenni," naeris Tammiste.

Tammiste kinnitas, et kuigi mängul on showmekk juures, on see tõsine mäng tõsistele auhindadele. "Reketiga peab oskama ka mängida, siin aga on pall aeglasem, nõnda võib igaüks mängida," põhjendas ta prominentide huvi lumelabidatennise vastu. "Lumelabidatennis on füüsiliselt väga raske spordiala. Labida kiiresti liigutamine ja sellega jooksmine võtab üksjagu vaeva," nentis ta. Ta lisas, et reeglid on samad mis tennises.

Riigikogu liige Indrek Kannik ja ärimees Hillar Hallaste tunnistasid, et esmakordaselt võtsid nad lumelabida tennisemänguks kätte turniirile eelnenud õhtul kolmveerand tunniks, et veidi trenni teha.

Kannik tuli turniiril 5.-6. kohale. "Spordialana seda väga tõsiselt võtta ei saa, oluline on vaieldamatult show, mis on mõnus õllejoomisest tulnud liigsete kilogrammide vähendamiseks", lausus Kannik. Ta lisas, et mäng võttis naha päris märjaks ja särgist pidi hulk vett välja väänama.

Kannik tunnistas, et linnaelanikuna pole ta lumelabidat ka muuks otstarbeks peaaegu üldse kätte võtnud. "Kord talvel Kaido Kamale külla sõites jäi auto kinni, siis läks labidat vaja," lisas ta.

Hallaste sõnas, et mängib reketiga tennist väga halvasti ja tuli võistlustele lootuses, et ehk läheb labidaga paremini. "Julgesin tulla küll, see on ju tore show," naeris ta.

ärimees Rein Kilgi järel neljandaks jäänud laulja Pearu Paulus tunnistas pärast kaotust Aleksei Tammistele, et oli raske mäng. "Lumelabidas on raske, lööki on kehv suunata, kunagi ei tea, kuhu pall võib lennata," selgitas tennisemängus esimest korda labidat käes hoidnud laulja.

ANU SAARE