BC Rakvere Tarvas

•• Tarva kollased särgid, spordihoone publikust tulvil tribüünid, Andres Sõber ja 18-aastane Rain Veideman tegid mullu Rakverest korvpallipealinna. Latt on kõrgel!

„Klubil on nägemus viia tõusuteele perspektiivikamad mängijad, kes on end veidi näidanud (Timo Eichfuss, Sten-Timmu Sokk), või pildile mitte saanud (Tanel Kurbas, Rain Raadik). Mängijate valik oli nagu labürindis liikumine: ühega saime kokkuleppele, teine langes ära. Kahju, et Kristjan Kitsing loobus, aga ta saab ka Kalev/Cramos hea kooli. Balti eliitdivisjoni jaoks vajas pallureid kolm Eesti klubi, kuid sobivaid on kindel arv ja paari kuuga neid sellele tasemel ei vii. Kindlasti ei saa unustada tänavusi eesmärke: vajasime ka kogenumaid nagu Janar Talts ja Vallo Allingu, kelle toel on noortel kergem arenguhüpet teha.”

„Seitse meest lahkusid, kuid olen võistkonnaga rahul, sest poisid mängivad rõõmuga. Viljar Veski on hoolega treeninud ning kontrollkohtumistes ke­nasti mänginud. Talle meeldib Rakveres, vähe maisem värk. Veidemani lahkumises probleemi ei näe, sest ka Heiko Rannula on võimekas – suvaline mees ei saa kolm aastat Eesti koondisesse kuuluda. Finaali pääsemine sõltub õnnest, ent medali järele tahaks ikka minna.”

Indrek Visnapuu

Tartu Ülikool/Rock

•• 34-aastane peatreener alustas kolme-aastast titaanlikku tööd, kannustamas eesmärk kujundada koos abitreenerite Gert Kullamäe ja Toomas Kandimaaga noorest põlvkonnast Eesti koondislasi.


Aivar Kuusmaa

BC Kalev/Cramo

••  Tagasitulek koju: 2005. aastal peatreenerina debüteerides viis ta sama meeskonna Eesti meistriks. Nüüd seisab kuulsal viskekahuril nii Balti liiga eliitdivisjonis kui ka VTB sarjas enesetõestamine ees.

„Mul oleks hea meel, kui ühes mängus oleks liider Tanel Sokk, teises Gregor Arbet ja kolmandas Rait Keerles. Tekkinud on sisekonkurents. TTÜ-st tulijad saavad tugevate sarjade taset esmakordselt maitsta. Suur katsumus, aga tuleb ellu jääda! Võõrsilt otsime veel ühte eesliinimängijat. Kristjan Kitsingut kutsusin ka mullu TTÜ-sse, suvel pakkusin talle uut võimalust ja ta otsustas meile tulla. Tahame meistritiitli Tallinna tagasi tuua.”

Üllar Kerde

TTÜ/Kalev I

•• Ametikaaslaste seas kõige titu­leeritum treener on pooleteiseaastase pausi järel jälle peatreener. Sil­me ees vajadus tõestada, et kaks klubi kokku panduna annab pare­ma tulemuse kui kumbki eraldi.

„Eesti liigaks on vajalikud mehed olemas. Kui saaks veel ühe targa treeneri kõrvale, oleks kõik väga hästi. Välismängijatel on nii oskused kui ka tahtmine kõvasti tööd teha. 213 cm pikkune Gabriel Hughes peab küll kehalist vormi parandama. Inimkaubandusega pole plaanis tegeleda, soovime samade meestega hooaja lõpuni minna. Valmo Kriisa on selge liider, ka Casey Archibald suudab teisi vedada. Prooviks tänavu paremini mängida kui mullu.”


Andrus Renter

Valga/CKE Inkasso

•• Üllatusmees peatreeneripingil? Paljudele küll. Aga kes siis veel peaks piirilinnas korvpalli edendama kui mitte Pukast pärit pikk 37-aastane mees, kahekordne Eesti meister!

„Üritaks kevadeks võlad kaelast saada ja järgmisel hooajal jälle tõsisemalt üritada. Võitlusvaim on meestel väga hea, kuuenda koha pärast tahame ikka heidelda ja miks ei võiks tänavugi mõnda tugevamat üllatada. Näiteks Rocki, kel on tihe mängugraafik. Endised tartlased soovivad just Rockiga mängides end eriti tõestada. Eks natuke kardan: kui põhimehed vigadega välja peaks kukkuma, võib noortel probleeme tekkida, ent kogemusi saavad nad kuhjaga.”

Rait Käbin

KK Pärnu

•• Valitseva võrkpalliklubi kõrval pole kerge toimetada ja meistriliigas konkurentsivõimelist eelarvet leida. Oma noortele toetumine on kõva tegu. Pea püsti!

„Tahame liigasse püsima jääda, koht ei oma suurt tähtsust. Oluline, et noored areneksid ja mehistuksid. Oleks väga hea meel, kui järgmisel aastal kutsuks Indrek Visnapuu või Andres Sõber mõne mängija enda juur­de. Siirduks Pärnus korvpalliga alustanud poiss Tartu ülikooli õppima ja Rocki mängima, oleks teretulnud. Ilmselt hakkame eesotsa tiimidelt tappa saama. Tagumise viie võistkonna vahel tekib omaette turniir, kus igaüks võib igaühte võita!”

Teet Laur

Võru KK

•• Tartus betoonitootmist juhtiva 55-aastase teeneka treeneri tagasitulek lemmikala juurde. Hoiatuseks rivaalidele: Teet ei mõista ka vabal ajal amatööre juhendades nalja!

„Võrus on ikka olnud korvpallitraditsioonid, näiteks ala suurtoetaja Olaf Herman pärineb sealt. Kui poisid näevad meie tippe mängimas, annab see neile harjutamiseks taganttõuke. Antsla on Anti Ossise vedamisel neliteist aastat korvpallikaardil olnud, nüüd teenisid nad esiliiga võitjana õigusega koha meistriliigasse. Mehed tahavad hingega töötada, mis paneb ka treeneri vaimustuma. Küll oleks vaja ühte pikka korvi alla, praegu pole ühtki kahemeetrist.”

Indrek Ruut

Piimameister Otto/Rapla

•• Kolm aastat utsitas ta Raplas järelkasvu ja sõitis Pärnusse meistriliiga meeskonda juhendama. 37-aastane mees ootas suure õhinaga võimalust tulla kodukandipoistega meistriliigasse. Püüdke püsima jääda!

„Janar Soo, Madis Pärn, Martin Limberg, Allar-Raul Antson on olnud maast madalast minu kasvandikud. Rapla korvpallikoolis on tehtud suurepärast tööd, meistriliigasse tulek oli loogiline samm. Kaks kolmandikku võistkonnast peaks ikka tulema siit kandist. Raplamaa on väike, 205-sentimeetriseid poisse pole sirgunud. Abiks kutsusime Indrek Kajupanga, Raido Ringmetsa, Sven Kaldre ja Jaan Montgomery.”

Indrek Reinbok

TTÜ/Kalev II

•• Peatreeneridebütant, kes peaks rõõmuga täitma ülesannet valmistada esindusklubile järelkasvu.

„Meil on noortevõistkond, ent ma ei karda, et hätta jääme. Kõik on kehaliselt heas vormis ja poo­led pallurid on varem meistriliigas mänginud. Vaja on neile ainult kulbiga tarkust pähe tõsta.  Eesmärk on jõuda kuue sekka.”