Lisaks pääsesid hooaja kaheksa parema kettamehe võistlusele olümpia üheksas Mariano Pestano (Hispaania) ning Pekingis lõppvõistlusest eemale jäänud ungarlased Zoltan Kövago ja Gabor Mate ning iraanlane Ehsan Hadadi.

Pekingi kangelastest pole kohal Usain Bolti, küll stardib aga 100 m jooksus eelülesandmise põhjal Asafa Powell. 400 m jooksus on kohal nii olümpiavõitja LaShawn Merritt kui hõbedamees Jeremy Wariner. Kõrgushüppes püüavad olümpiavõitjat Andrei Silnovi edestada Jaroslav Rõbakov ja Stefan Holm.

Kuulitõukes teevad kaasa olümpiavõitja Tomasz Majewski (Poola) ja Pekingis hõbeda teeninud Christian Cantwell (USA). Odaviskes on kohal olümpiamängude kogu esinelik - Andreas Thorkildsen (Norra), Ainar Kovals (Läti), Tero Pitkämäki ja Tero Järvenpää (mõlemad Soome).

Naiste 100 m jooksus teevad kaasa selle ala olümpiavõitja Shelly-Ann Fraser ja 200 m kulla võitnud Veronica Campbell-Brown (mõlemad Jamaica). Pekingis 400 meetris pronksiga leppima pidanud Sanya Richards (USA) lippab Stuttgardis nii 200 m kui 400 m. IAAF-i Kuldses liigas miljon dollarit teeninud Pamela Jelimo (Keenia) tahab oma hiilgava hooaja 800 meetris lõpetada veel ühe võiduga. Naiste 3000 m ja 5000 m jooksus on Tirunesh Dibaba puudumisel favoriit Mesert Defar (Etioopia).

Kõrgushüppes on kohal kõik selle hooaja tegijad - Tia Hellebaut (Belgia), Blanka Vlašić (Horvaatia), Ariane Friedrich (Saksamaa), Anna Tšitšerova (Venemaa), Jelena Slessarenko (Venemaa) ja Chaunté Howard (USA). Teivashüppes on favoriit loomulikult Jelena Isinbajeva, kaugushüppes tahavad eelkõige Naide Gomes (Portugal), Natalja Lebedeva (Venemaa) ja Tatjana Kotova (Venemaa) tõestada, et Maurren Higa Maggi (Brasiilia) olümpiavõit oli juhus. Lebedeva hüppab ka kolmikut, kus saab revanši nõutada Françoise Mbango Etonelt (Kamerun).

Laupäeval algavad võistlused Stuttgardis kell 16.10 meeste kettaheitega, pühapäeval, 14. septembril on algus kell 14.30.