Phelps, kes kannab 50-protsendiliselt polüetaaniga kaetud Speedo LZR-i trikood, kaotas imetrikoos ujunud Biedermannile eile 200 meetri vabaltujumises. Lisaks loovutas ta sakslasele ka maailmarekordi. Uus tippmark on 1.42,00, Pekingi olümpial ujus Phelps 1.42,96-ga.

"Mulle aitab! See asi tuleb kohe ära lahendada. Spordiala laguneb koost. Võtku parem kohe midagi ette või nad kaotavad mehe, kes nende tribüünid täidab," ähvardas Bowman BBC vahendusel.

"Michaelil läks aega 2003. aastast 2008-ni, et jõuda 1.46 pealt 1.42,9-ni, kuid see kutt tegi seda 11 kuuga. Küll tal on imeline treeningprogramm. Tahaks väga teada, kuidas see töötab."

Esmaspäeval purustas Biedermann maailmarekordi ka 400 meetri vabaltujumises, mida oli seitse aastat valitsenud austraallane Ian Thorpe. Alates supertrikoo kandmisest on sakslane isiklikku tippmarki parandanud ligi seitsme ja poole sekundi võrra.

Phelps kiitis aumehelikult Biedermanni esitust ega ajanud kaotust trikoo süüks. Küll aga tuleb ameeriklase arvateski maailmarekordisajuga midagi ruttu ette võtta.

"Paul on väga kõva ujuja, kellel on olnud ideaalne aasta. Ma ei kaotanud ujumistrikoole, vaid suurepärasele sportlasele," ütles Phelps. "Siiski tuleb trikoo teemale lahendus leida, kuna see ei ole enam ujumine. Tehnoloogia peab küll edasi arenema, kuid ma ootaks tagasipöördumist puhtalt ujumise peale."

Maailma ujumisliit FINA täpsustas eile reegleid, mis hakkavad kehtima 2010. aastast - meeste trikood hakkavad ulatuma vöökohast põlvedeni, naiste omad õlgadest põlvedeni. Lisaks teatati, et lubatud on vaid tekstiilist trikood, erilised standardid kehtestatakse ujuvusele, tihedusele ja läbilaskevõimele.

Bowman teeb ettepaneku supertrikoodes ujutud maailmarekordid edetabelitest kustutada. 2008. aastal püstitati selliseid 108, Pekingi olümpia tippmarkidest olid imetrikood mängus 23 rekordis 25-st.

"Ma oleksin üliõnnelik, kui me sätiks rekordid LZR-i ajastu algusesse ehk läheksime tagasi aastasse 2007. Ülejäänud võiksime panna eraldi tabelitesse," sõnas Bowman.

Loe ka "Grant Hackett on ujumisliidu peale maruvihane"