Ragnar Klavan, AZ Alkmaar

•• Tahaksin sel hooajal nii palju kui võimalik mänguaega saada. Ettevalmistust alustasime juba 22. juunil ning treeningud läksid väga hästi. Eelmise hooaja lõpus oli mul hüppeliigese operatsioon, kuid olen suutnud vaatamata sellele heasse vormi tõusta. Rohkem pole suvel õnneks traumasid ette tulnud.

Klubi eesmärk on võidelda välja Euroopa liiga koht, mis tähendab, et peame lõpetama esiviisikus. Minu isiklik eesmärk on, nagu öeldud, pääseda võrreldes eelmise hooajaga rohkem põhikoosseisu. Praegu on meil üks tähtsam mäng olnud, Euroopa liigas Göteborgi IFK-ga (2:0 – toim), kus kuulusin igatahes algkoosseisu ja lõin ka värava.

Tarmo Kink, FC Middlesbrough

•• Muidugi meeldib mulle mängida palliga ja ma armastan väravaid lüüa, kuid tean, et mu esmane ülesanne uues klubis on aidata meeskonnakaaslastel skoori teha. Meil on ju mõned väga tugevad ründajad nagu Kris Boyd ja Scott McDonald.

Tahan algaval hooajal areneda ja aidata meeskonnal senisest paremini mängida. Loodetavasti suudan aidata Middlesbrough’l pääseda tagasi kõrgliigasse ja näidata fännidele, et oskan jalgpalli mängida isegi hoolimata tõsiasjast, et olen pärit nii väikesest vutiriigist nagu Eesti. Samas pole muidugi mingit garantiid, et saan kohe mängida. Ühelegi pallurile ei saa seda lubada. Pean esmalt treeneritele ja kõigile teistele näitama, et väärin kohta meeskonnas. Mul tuleb seda iga päev tõestada!

Inglismaal on seljataga aukartust äratav vutiajalugu ja tean, et siinne liiga on väga tugev, kuid minu arvates on meil piisavalt tugev meeskond, et hästi esineda. Tean hästi Middlesbrough’ klubi ajalugu ja endisi tähtmängijaid. Mulle meeldisid näiteks Jimmy Floyd Hasselbaink, Alen Bokšic ja Boudewijn Zenden, kevadel klubist lahkunud Emanuel Pogatetzi tunnen aga Moskva Spartaki päevilt.

Sander Puri, Larissa AEL 1964

•• Ootan palju mänguaega ja üritan lüüa ka väravaid. Tahaks meeskonnaga soliidse koha saada. Klubi juhid pole otseselt veel eesmärki välja hõiganud, aga arvata võib, et traditsioonidega meeskonnal ei kõlba väiksemat sihti kui eurosarja pürgimine endale seada. See tähendab, et peaksime lõpetama esimese viie hulgas.

Ettevalmistus on sujunud hästi, olen püsinud terve. Esmalt harjutasime kaks nädalat Kreekas mäestikulaagris, nüüd viibime üheksapäevases laagris Itaalias. Itaalias on kavas ka kolm kontrollmängu, millest kaks esimest oleme kaotanud: esmalt Bresciale 1:2, kus lõin ka värava, ning kolmapäeval Verona Chievole 0:3.

Isiklikud eesmärgid on kuuluda stabiilselt põhikoosseisu, areneda edasi ja pääseda veel kõrgemale tasemele mängima. Tarmo Kingi näide mõjus mullegi väga julgustavalt – Ungari liigast otse Inglismaa esiliiga tippmeeskonda siirdumine polnud paha!

Vjatšeslav Zahovaiko, UD Leiria

•• Ootan läbilööki Portugalis ja mu miinimumeesmärk on lüüa neli väravat. Ettevalmistus on sujunud paljulubavalt. Meile tuli alles uus peatreener, kelle käe all mängime võrreldes eelmise hooajaga ründavamat jalgpalli. Neljas treeningmängus olen löönud kaks väravat, mis on tõstnud enesekindlust. Huvitav, et kui Eestis jälitasid mind pidevalt vigastused, siis Portugalis pole ma veel ühtegi treeningut vahele jätnud. Praegu annab sääremari küll veidi tunda, ilmselt ületreenitusest.

Klubi eesmärk on pääseda Euroopa liigasse, milleks peame lõpetama esiviisikus. Ise tahan saada palju mänguaega ning hea õnne ja tugeva töö korral võib-olla isegi õnnestub murda põhikoosseisu.

Mihkel Aksalu, Sheffield United

•• Loodan mõistagi võimalikult palju mänguaega. Ettevalmistus on sujunud igatahes suurepäraselt, vorm on väga hea. Olen suutnud vigastusi vältida, nii et uuele hooajale võin julgelt vastu minna.

Klubi eesmärk on tõusta Premiershipi. Ise töötan selle nimel, et saada põhiväravavahiks. Tean, et pean oma aega veel ootama, sest hetkel on klubi kindel esiväravavaht Steve Simonsen, kes tuli meile kõrgliigas mängivast Stoke Cityst. Saan aru, et olen praegu klubis eelkõige selleks, et Simonseni seljatagust kindlustada.

Henrik Ojamaa, Aacheni Alemannia

•• Ootan meeskonnalt head esitust, isiklikult aga tahaksin võimalikult palju mänguaega saada. Meeskonnas on viis ründajat, konkurents on korralik. Seda, kas mul õnnestub põhikoosseisu murda, näitavad esimesed kohtumised. Ettevalmistusmängudes olen alustanud ka põhikoosseisus ja löönud mõned väravad – need on läinud päris hästi. Keelegagi saan juba pare­mini hakkama, suudan teistega saksa keeles suhelda ning olen hästi meeskonda sulandunud.

Ettevalmistus on minu jaoks olnud natuke teistmoodi – füüsilist trenni pole me eriti teinudki, kõik harjutuskorrad on palliga, tähelepanu pööratakse rohkem mängu taktikalisele ja tehnilisele poolele.

Klubi eesmärki pole veel sõnadesse pandudki, sest meil on palju uusi mängijaid, noor meeskond, noor treener. Asjade kokkusulandumine võtab aega. Aga oleme energiat täis ja usun, et suudame ükskõik kellega hästi mängida.

Ats Purje, AEP Paphos

•• Ootan peamiselt seda, et püsiksin terve ja mängiksin võimalikult hästi. Kuna meie hooaeg algab alles augusti lõpus, siis ettevalmistus veel käib. Nii rasket ettevalmistust pole mul veel karjääri jooksul olnudki. Väga palju rõhku pööratakse füüsilisele poolele – palju jooksu ja jõusaalitreeninguid. Vahepeal käisime Kreekas laagris – peamiselt sellepärast, et seal mägedes on pisut jahedam kui Küprosel, kus valitseb praegu ikka väga suur palavus. Tervis on püsinud ettevalmistusperioodil korras.

Klubi eesmärk on pääseda kindlasti esikaheksasse, siis on hooaeg korda läinud.

Artur Kotenko, AEP Paphos

•• Ootan häid ja põnevaid män­ge. Loodan teha ilusa hooaja – tean, et see on päris raske ülesanne, sest vastasmeeskonnad on tugevad. Kergelt ei tule tänapäe­va jalgpallis midagi. Isiklik ees­märk on mängida nii palju kui või­malik põhimeeskonnas ja liikuda Küproselt edasi. Olen kindel, et see on reaalne siht.

Ettevalmistust alustasime juuni alguses, praegu treenime kaks korda päevas, nädalavahetused on vabad. Päris raske on sellepärast, et siin on väga palav. Esimese trenni teeme hommikul vara ja teise õhtul, et kuumusest hoiduda. Olen püsinud terve, kõik on korras. Klubi eesmärk on võidelda viienda kuni kaheksanda koha pärast.

Dmitri Kruglov, Bakuu Inter

•• Tahan tuua meeskonnale nii palju kasu, et Inter suudaks korrata eelmise hooaja edu, mis tipnes riigi meistri tiitliga. Klubi hooajaeelset ettevalmistust ei oska ma kommenteerida, sest sõlmisin Interiga aastase lepingu vaid mõned päevad enne juuli keskel peetud Meistrite liiga teise eelringi avakohtumist Poznani Lechiga, mille kaotasime kodus 0:1. Alustasin põhikoosseisus, mängisin veidi alla poole tunni.

Korduskohtumises Poolas sekkusin teise poolaja alguses vahetusest. Võitsime seal 1:0, mis tähendas, et edasipääseja selgitasid penaltid. Kahjuks olin ka mina üks neist, kes 11 m karistuslöögil eksis ning langesime eurosarjast välja. Muidugi olin löödud, aga olen nüüdseks pettumusest üle saanud – selline juba jalgpall kord on. Meeskonna mängupilt Meistrite liiga kohtumistes valmistas rõõmu, allajäämine Lechile mõistagi mitte.

Olen püsinud terve ja piisavalt motiveeritud, et kindlustada koht põhikoosseisus. Klubi uue mängijana tahan väga tõestada, et olen seda väärt. Annan endast parima, et mitte varumeheks langeda. Konkurents vasakpoolkaitses, kus ma tegutsen, on Interis normaalne. Lisaks minule on üks heatasemeline kohalik poiss. Aserbaidžaanis on reegel, et igas kohalikus liigamängus peab algusest lõpuni platsil viibima kolm kohalikku pallurit – ei usu, et see mulle saatuslikuks saab.